Ovaj momak je nova snaga Partizana, hoće li mu se i brat uskoro pridružiti?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.12.2017.
17:24
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Nema sumnje, od njega u nastavku sezone treba dosta očekivati.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Partizan je ubedljivom pobedom nad MZT-om (112-94) najavio izlazak iz rezultatske krize, a novi trener Nenad Čanak je na pravi način debitovao u novoj ulozi.

Malo pre Čanka, u Partizan se sa pozajmice vratio Nikola Tanasković, mladi krilni centar, koji je sa aktuelnim trenerom crno-belih odlično sarađivao i u subotičkom Spartaku.

Ta saradnja sada se nastavlja u Partizanu, a započeta je još prošle sezone, kada je Čanak privremeno menjao Aleksandra Džikića na klupi, a Nikola Tanasković dobio priliku u desetkovanom sastavu crno-belih posle poznatih događanja na Kupu Radivoja Koraća.

Tanasković je u tih nekoliko utakmica pokazao veliki potencijal, potvrdio ga je u Spartaku od početka ove sezone, a šlag na tortu bi trebalo da usledi u narednom periodu.

''Nakon odluke o pozajmici, pokazalo se da je odlazak u Spartak, kod trenera Nenada Čanka za mene bio pravi izbor. Dobio sam odlične uslove za rad, fantastično sam prihvaćen od strane saigrača i ljudi u klubu i svima sam zahvalan na tome.

Igranje u KLS mi je omogućilo minute, iskustvo, samopouzdanje i priliku da se dokažem. Čanak mi je svojim savetima puno pomogao da svakog dana postajem sve bolji i bolji'', poručio je Tanasković u izjavi za ''Blic''.

Možda mu se narednih godina u prvom timu Partizana pridruži i brat Dušan, visok 2.04, koji igra u mlađim kategorijama crno-belih i koji će u februaru napuniti 17 godina.

''Dušan je veoma talentovan, što dokazuje svojim igrama u mlađim kategorijama, ali mora još puno da radi da bi postao odličan košarkaš. Uporan je, trudi se i verujem da će u tome uspeti'', istakao je Tanasković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke