Ovacije Jokiću, preokret ''Orlova'' za srećan put u Kinu!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.08.2019.
23:05
Izvor: Sportske.net

Samo da sa Teodosićevom povredom nije ništa ozbiljno...

BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Povezane vesti

Posle ubedljivih pobeda nad Borcem u Čačku i reprezentacijom Finske u Zrenjaninu, večerašnji test protiv Litvanije u beogradskoj ''Štark Areni'', pred 18.150 gledalaca bio je najzahtevniji za naš nacionalni tim od početka priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Na kraju, reprezentacija Srbije je slavila sa 72:68 posle preokreta u samom finišu meča.

Ipak, više od rezultata, ovu utakmicu obeležila je povreda našeg plejmejkera Miloša Teodosića, koji je posle samo par minuta u igri tokom prve četvrtine morao da napusti teren, a posle ukazane pomoći na klupi ubrzo se uputio i ka svlačionici i do kraja meča se nije vraćao.

Poslednje informacije govore da je još u toku utakmice započeo medicinska ispitivanja u bolnici, pa uskoro očekujemo i prve zvanične informacije o stanju njegove povrede.

Kada je sama utakmica u pitanju, Litvanija je odlično započela ovu utakmicu, poveli su gosti sa 15:3 i dugo je našim igračima trebalo da uhvate ritam, pogotovo posle rane Teodosićeve povrede.

Bogdanović je prvom trojkom za naš tim na ovom meču smanjio vođstvo Litvanije na 23:14 na kraju prve četvrtine, ali najviše problema pravio nam je veoma raspoloženi Grigonis, koji je stigao čak do 18 poena u prvom poluvremenu.

U drugom su do izražaja počeli da dolaze naši centri Jokić i Marjanović, Srbija je uspela da u par navrata smanji na četiri poena razlike, a na poluvreme su gosti odneli šest poena viška - 40:34.

''Mirisalo'' je već tada da bi Srbija u nastavku mogla da napravi preokret.

Početkom treće četvrtine razigrao se Bogdan Bogdanović, dok je Nikola Jokić svojim potezima sve više podsećao na onog igrača koji nas oduševljava u NBA ligi.

I pored toga su Litvanci održavali vođstvo, ali ono se polako topilo, a posle Jokićeve trojke za 61:63, i atmosfera u dvorani je konačno postala onakva kakva treba da bude.

Naš tim je u finišu imao mnogo snažniju podršku sa tribina, a novim poenima Jokića Srbija na minut i 15 sekundi pre kraja stiže do vođstva od 68:67.

Potom slede i novi poeni Nemanje Bjelice za 70:67, a na 15 sekundi do kraja Jokić mora van terena zbog pete line greške, ali uz ovacije sa tribina.

Tačku na trijumf Srbije stavlja Bogdan Bogdanović sa linije penala za 72:68.

Bogdan Bogdanović na kraju 18 poena, Bjelica 15, a Jokić 13 poena. Kod gostiju se Grigonis zaustavio na 18 poena iz prvog poluvremena.

Ove dve selekcije još neće u Kinu, već će se u ponedeljak ponovo sastati u još jednoj proveri, ovoga puta u Kaunasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke