Ovacije Gistu, pojačanja odmah na meti, da li je Zvezda propustila šansu u Atini?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 04.10.2019.
10:53
Izvor: Sportske.net

Reakcije navijača kreću se u rasponu od zadovoljstva do gorčine jer je šampion ABA lige imao priliku. Ipak, ono što je dobro započelo prelako je prosuto...

EPA-EFE/JOHN ANDREOU
EPA-EFE/JOHN ANDREOU

Povezane vesti

Zvezda je poražena na startu Evrolige, stvorila je problem Panatinaikosu u prvom poluvremenu, ali nije iskoristila taj period da dođe do prednosti.

Uspela je da se vrati u meč, ali je bilo kasno.

"Jasno je da moramo mnogo da radimo, ni mi, ni Panatinaikos nismo još u formi", rekao je posle meča trener Tomić.

"Zvezda je dobar tim, dosta su nam stvorili problema, uvek je teško kad je premijera", kaže Džimer Fredete nekada velika koledž zvezda koja je uz dosta pompe iz Kine stigla u Atinu.

Mediji ga hvale, kao i kapiten Kalatesa, Fredete se nije ispucavao, pogodio je kad je trebalo, i doprineo timu.

"Mnogo smo bili nervozni, loše smo počeli, možemo mnogo bolje", dodao je Amerikanac.

Navijači Panatinaikosa, njih 10 000 su ovacijama dočekali Gista koji je šest i po godina nosio dres kluba, pojačanje Zvezde je bio najbolji kod gostiju sa 22 poena, imao je i 7 skokova.

Da li je Zvezda mogla više?

Svakako, pogotovo jer su ušli bolje u utakmicu, ali kako je ona odmicala sve teže su postizali poene. Loša treća četvrtina je presudila, bilo je teško vratiti se sa -13.

Loše su odigrali "Brauni", Derik i Lorenco, Odžo je dobio najbržih pet penala u karijeri, no, tek je početak sezone, naredne nedelje u Beograd stiže Fenerbahče koji se traži, ali biće favorit.

Ostaje žal možda što Zvezda nije iskoristila šansu koju je imala u jednom trenutku, ali, kako rekosmo, kao i PAO i crveno-beli su daleko od prave forme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke