Otkriveno, dvostruka Mačvanova ''bomba''!? Ovo se ''Grobarima'' neće dopasti...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.06.2020.
12:20
Izvor: Sportske.net, sportando

Čekali smo Mačvanovu objavu, ali informacija je stigla sa druge strane.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Srpski košarkaški reprezentativac Milan Mačvan sinoć je uzburkao košarkašku javnost najavom da će danas biti saopštena jedna ''velika vest'', pa mnogi danas posebnu pažnju obraćaju na njegov profil na Tviteru, gde se i pojavila takva najava.

Ali, dok čekamo da se Mačvan ponovo oglasi, informacija o čemu se, zapravo, radi stigla je iz Italije, od poznatog novinara ''Sportanda'' Emilijana Karćije.

On je na svom Tviter nalogu otkrio da se očekuje da Mačvan bude imenovan za novog sportskog direktora Virtusa iz Bolonje?!

Ovo je, praktično, dvostruka ''bomba'' - ne samo što ta informacija znači da Mačvan završava igračku karijeru, nego će se pridružiti sve većoj i snažnijoj srpskoj koloniji u Virtusu - treneru Saši Đorđeviću, kao i dosadašnjim reprezentativnim saigračima Milošu Teodosiću i Stefanu Markoviću.

Ujedno, ovo je i razočaranje za navijače Partizana koji su se nadali da bi Mačvan mogao da se vrati u Partizan, kao veliko pojačanje za narednu sezonu.

Mačvan je u novembru napunio 30 godina, nadali smo se da će i dalje igrati na visokom nivou, ali izgleda da je ekipa japanskog Alvarka iz Tokija bila poslednja stanica u njegovoj blistavoj karijeri.

Kao senior počeo je u FMP-u 2007. godine, potom je tri godine proveo u Hemofarmu, a onda je usledio prvi inostrani transfer u Makabi iz Tel Aviva, odakle se u jesen 2011. godine preselio u Partizan na pozajmicu.

Usledile su dve godine u Galatasaraju, pa povratak u Partizan u sezoni 2014/15, u vreme najveće krize kroz koju su crno-beli prolazili i zbog tog dolaska među crno-bele, navijači Partizana su ga još više zavoleli.

Po odlasku iz Partizana, po dve godine je proveo u Olimpiji iz Milana, pa u Bajernu, pre odlaska u Japan, ali sve češće je imao problema sa povredama i po svemu sudeći to je razlog ukoliko je zaista doneo odluku o povlačenju.

Osvajao je brojne trofeje i na klupskom i na reprezentativnom planu, a sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima tri srebra, sa Olimpijskih igara 2016, kao i sa dva Evropska prvenstva, 2009. i 2017. godine.

Izgleda da je vreme za novi početak, ali da ipak još malo sačekamo da to postane zvanično.
-
Baner 10
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke