Otišao iz Zvezde i stavio krunu!

Autor: Boban Filipović
sreda 26.07.2017.
20:44
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije je definitivno ostao bez još jedog člana prve petorke iz prošle sezone.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Gotovo je, Ognjen Kuzmić je prešao u Real Madrid.

Reprezentativac Srbije je potpisao dvogodišnji ugovor sa 'kraljevskom klubom'.

Zvezda je tako zvanično ostala bez još jednog nosioca igre iz prošle sezone. On je bio startni centar i pripadaju mu ogromne zasluge u osvojanu "triplete", a imao je i blistavih partija u Evroligi, priznanje za najkorisnijeg igrača u januaru dovoljno jasno oslikava koliko je njegova uloga u timu bila velika.

Kuzmić u redove najtrofejnijeg kluba u Evropi stiže kao šampion Srbije, osvajač prstena ABA lige i kao pobednik Kupa Radivoja Koraća.

Pre Zvezde igrao je za Panatinaikos, prošle sezone je sa 'Detelinarima' osvojio Kup Grčke, ali je posle otkaza koji je dobio Saša Đorđević i on odstranjen iz tima. Ima i osvojen NBA prsten sa Golden Stejt Voriorsima, mada je veći deo te sezone, kao i sezone pre nje, igrao za njihov razvojni tim.

Košarkom je počeo da se bavi u rodnom Doboju, profesionalnu karijeru započeo u banjalučkom Borcu, potom proveo dve sezone u Finskoj, pa se vratio u Bosnu i igrao za Čelik iz Zenice, a pre no što se otisnuo 'preko bare' proveo je dve sezone u Španiji, bio pod Ugovorom sa Malagom, ali igrao na pozajmicama u njenom razvojom timu u drugoj ligi, pa u Huventudu.

Kuzmić je na Đorđevićevom spisku kandidata za predstojeće Evropsko prvenstvo, do sada je jedinu reprezentativnu akciju imao na prošlom Evrobasketu, kada je Srbija osvojila "drvenu" medalju i završila kao četvrta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Thursday, 27.07.2017
11:00

Za razliku od Marjanovica, koji sa neverovatnom visinom moze da prodje u nba, ovaj nije za nba, tip je igraca poput Frana Vaskeza, on je samo za Evropu.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Wednesday, 26.07.2017
21:24

Bice kao i u Panatinaikos samo ce sad imati vecu platu

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 26.07.2017
21:20

Za koji novac je otišao s obzirom na to da je Kuzmić imao potpisan trogodišnji ugovor?

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 26.07.2017
21:56

Nekih 300k, sto je ipak mizerno, ali previse problema smo imali pa je klauzula i ubacena zbog toga...Prosle sezone smo potpisivali igrace, uglavnom nase, kojima je vec tada bilo jasno da smo u teskoj situaciji, i da ce od prodaje na kraju da im bude sve isplaceno, i da ce ih sigurno neko kupiti, jer u kosarci retko se izdvajaju veliki novci za obestecenja...Steta ipak, u drugoj sezoni su recimo Cirbi i Bobi izdominirali opako, msm da bi i sa Kuzmarom bilo takodje tako. Donekle je i njegova odluka da ode, zeli da se obezbedi 27-28god ima, nije uopste on mlad i vreme mu je....

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 27.07.2017
08:07

Pretpostavio sam da ima klauzula u ugovoru.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 26.07.2017
21:13

Koliko cemo dobiti za njega?

avatar
S.P.Q.R. / Caligula
Wednesday, 26.07.2017
20:57

Čovek će, ni kriv ni dužan, da osvoji i NBA prsten i Evroligu.

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 26.07.2017
20:51

Srecno komsija