Otac mu je bio prvak Evrope sa Partizanom, a on je sinoć debitovao za prvi tim Reala!

Autor: Darko Mitrović
petak 25.05.2018.
14:07
Izvor: Sportske.net

Rađa se nova zvezda evrpske košarke?

EPA/TOLGA BOZOGLU
EPA/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Madridski Real sinoć je imao prvi nastup posle osvajanja titule prvaka Evrope na F4 u Beogradu. U rezultatski nebitnoj utakmiciposlednjeg kola ligaškog dela sezone ACB lige, Madriđani su poraženi od Gran Kanarije sa 88-78, a trener Pablo Laso odlučio je da odmori nekolicinu svojih asova i priliku pruži nekim novim snagama.

Među tim Realovim klincima bio je i Mario Nakić, sin nekadašnjeg košarkaša Ciboe i Partizana Iva Nakića. Stariji ljubitelji košarke sećaju se da je Ivo Nakić dva puta osvajao titulu prvake Evrope, i sa Cibonom 1985. i sa Partzanom sedam godina kasnije.

Mario ima nepunih 17 godina, rođen je u junu 2001. godie u Beogradu, a u Realu polako, ali sigurno, kroz mlađe kategorije napreduje ka prvom timu.

Sinoć je u meču sa Gran Kanarijom dobio tu čast da debituje za prvi tim Reala, na terenu je proveo šest i po minuta, upisao dva poena i jedan skok.

Početkom godine je u Minhenu proglašen za MVP-a kvalifikacionog turnira Evrolige i ako nastavi vredno da radi, prognoze su da ga očekuje velika karijera.

Biće zanimljivo videti i koju će reprezentaciju odabrati ako ili kada za to dođe vreme. On se vodi kao Hrvat, ali i u Srbiji i u Španiji pomno prate njegov razvoj...
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Friday, 25.05.2018
15:39

Талентован дечко, гледао сам га против Меге најбољи је био играч, а занимљив је и Мегин играч Церовина. Срећно момак, свеједно за кога играш репрезентативно. Овај момак је наследник ДончиЧа у Реалу, колико год то чудно звучало. Дончич само 19 лета а Накић 18. Једноставно Реал има будућност.

avatar
Algebrons
Friday, 25.05.2018
18:39

Nakić ima nepunih 17 godina (rođen juna 2001.), a dve godine u tom uzrastu su itekako ozbiljna razlika. Što se Cerovine tiče, rekao bih da je prekopirani Gudurić.

avatar
Algebrons
Friday, 25.05.2018
15:14

Dečko je odabrao da igra za Srbiju - majka mu je Srpkinja, rođen u Beogradu, živeo u Beogradu do svoje 14-e godine... a na juniorskom EL turniru se vodi kao Hrvat jer zbog EU koristi hrvatski pasoš. Za Hrvatsku neće igrati sigurno, to je potvrđeno, Španija će zasigurno pokušati, ali teško da će prihvatiti. Pre par dana je skaut Cedevite rekao da je, prema poslednjih informacijama, definitivno odabrao Srbiju, a prema nezvaničnim informaciijama Ivo i on su prilikom odlaska u Španiju KSS-u potpisali određene papire kojima se obavezuju da neće (moći) igrati ni za jednu drugu preprezentaciju do svoje 21 godine. Prosto ne mogu da verujem koliko su naši sportski portali neobavešteni oko NAŠE dece koja igraju po inostranstvu (Pokuševski, Nakić, do pre par meseci i Pažin, te Koprivica, Petrušev...). Da rezimiramo, poslednje informacije kažu da je Mario odabrao Srbiju jer je to njegova zemlja (isto kao što je Dončić etnički Srbin u Sloveniji, a igra za Sloveniju), momak je polutan (majka mu je srpskinja, bivša žena Bobe Živojinovića), recimo na Tviter nalogu lajkuje isključivo srpske reprezentativne aktivnosti.

avatar
Heteria
Friday, 25.05.2018
16:32

Je l znas nesto vise o Pokusevskom, Pazinu, Koprivici, Petrusevu? Posto sam rovio svuda po netu i slabo sam sta nasao. A fala Bogu, nasi portali ne pisu nista o nasim mladim igracima, uglavnom samo o Doncicu.

avatar
Algebrons
Saturday, 26.05.2018
15:12

Pažin je u Partizanu, tokom KLS je bio na pozajmici u Zemunu, fino je odigrao, obzirom da ima 16/17 godina (zadnje 3 utakmice šutirao trojke 5/7 i na te tri utakmice je jedino i imao ozbiljnu minutažu. Koprivica i Petrušev su šampioni HS košarkaškog sistema (sa njima u ekipi je bio i R.Dž. Beret, igrač koji bi trebalo da bude prvi pik na draftu sledeće godine) - Kopravica ofanzivno stagnira, nema više toliko izraženu visinsku prednost, ali je u odbrani monstrum i ima izuzetno fluidne kretnje, ako uzmemo u obzir da je visok preko 215cm; Petrušev je sličan Jokiću, samo je atletičniji i manje kreativan, šut mu je fantastičan (recimo u 1/2 finale srednjoškolske lige je dao 5 trojki); po meni naš najveći potencijal u klasi '00. Pokuševski je potencijalom gledano dete sa druge planete, ali ima mnogo znakova pitanja oko njega. On je plejmejker zarobljen u telu od 211cm (ali bukvalno pravi plej, ne kao Jokić, da se to samo tako zove) i u mladom timu Olija on igra defanzivno centra, a ofanzivno diktira napade. Prebrzo je izrastao pa je imao nezgodnu povredu prošle godine, to ga je malo usporilo. Mora mnogo da radi na snazi i telu ako misli da upadne u seniorsku košarku u narednih godinu, dve (inače on je i prošlo leto proveo pripreme sa prvim timom Olimpijakosa). Sve u svemu, njega vidim kao neko ''ball dominant'' trojku, koja će moći da brani sve pozicije (verujem da će visinom ići do 212-213, jer je on 2001. godište). Šut mu izgleda odlično, jedino mora da nauči da napada obruč. Rekao bih da će biti unapređena verzija Bjelice (unapređena u svim aspektima igre).

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
14:10

I Mario je bio nas clan do pre tri godine. Steta, kad vlada besparica, svi odu.