Osvojio NBA titulu, veselio se uz Harisa Džinovića - Legendarni australijski košarkaš završio karijeru!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 01.12.2020.
10:07
Izvor: Sportske.net

Čovek koji je sa Golden Stejtom osvojio titulu NBA lige je završio karijeru.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Mnoge je noćas šokirala vest da je Endrju Bogut završio svoju profesionalnu karijeru.

Košarkaš koji je jedan od najboljih australijskih ikada i koji je sa Golden Stejt Voriorsima osvojio titulu 2015. godine, odlučio je da završi svoju karijeru pošto nije našao klub sa kojim bi ozvaničio saradnju.

"Odluka nije bila laka. Ipak, mislim da je prava. Bez oproštaja i pitanja gde ću igrati sledeće sezone. Odgovor je - nigde! Povlačim se iz košarke ovog trenutka!",
rekao je Bogut.

Ovaj košarkaš ima 36 godina, očekivali su ga mnogi u Tokiju, i on sam je želeo da igra da su se OI desile ove godine. Ipak, kaže da psihički i fizički ne može da čeka 2021. godinu.

Nekada prvi pik na NBA draftu je odabran od strane Milvokija, a igrao je i za Golden Stejt, Dalas, Klivlend i Lejkerse, pre nego što je otišao u Australiju da igra za Sidnej Kingse.

Inače, radi se o košarkašu hrvatskog porekla čiji je uzor bio Toni Kukoč, košarku je učio uglavnom od trenera sa ovih prostora, a neretko je svoje pobede slavio uz pesme Harisa Džinovića i ostalih srpskih boemskih pevača.

Mnogi od vas ga se sećaju i sa utakmica Australije i Srbije u poslednjih šest godina, verujemo da se i on nerado seća ovih mečeva sa Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva.

Baner



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke