Ostojin govor, o ABA i KLS, Evroligi... Otkrio i najbitnije - Trinkijeri ostaje trener!

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 26. jun 2019.

  • 20:40

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Odgovor je definitivan!

Ostojin govor, o ABA i KLS, Evroligi... Otkrio i najbitnije - Trinkijeri ostaje trener!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
KK Partizan je završio sezonu, od danas je to i zvanično.

Okupljenima se obratio predsednik kluba Ostoja Mijailović koji je sumirao utiske i koji je naglasio da će tim sledeće sezone voditi Andrea Trinkijeri, ako je u to uopšte bilo sumnje. Anrea ima još dve godine ugovora sa klubom bez izlazne klauzule.

"Dosta je bilo dešavanja u protekloj sezoni, mnogo smo uradili na svim poljima. Neki su očekivali možda i bolje rezultate, ali moramo biti realni, gde smo zatekli klub pre dve godine. Pre dve godine smo krenuli ne ni iz čega, nego smo krenuli iz debelog minusa. Jako mi je drago što su se i legende Partizana vratile i danas nema nikoga ko je protiv ove uprave od Partizanovaca. Drago mi je da imamo prijatelje u celom sportskom društvu i što smo jedna velika porodica, Partizan", rekao je Ostoja Mijailović.

Pomenuo je i učinak u Evrokupu, naravno, i navijače koji su neizostavni u obraćanjima Ostoje Mijailovića na kraju sezone.

"U Evrokupu smo uradili mnogo, ali nismo imali sreće. Pola koša nas je delilo od većeg uspeha, ali je važno pomenuti da je Partizanova publika prepoznala želju da se Partizan vrati na pravi put. Mi smo bili treći najgledaniji klub i hvala navijačima što prate, oni su naša snaga", rekao je on.

Nije zaobišao i, kako je on rekao, nepravdu u ABA ligi i KLS takmičenju.  

"U ABA je bilo i nepravde prema našem klubu. Nismo to komentarisali, ali ćemo se kroz sistem boriti da klub bude poštovaniji. Što se tiče KLS nisam hteo ništa da komentarišem posle onakve četvrte utakmice. Partizan je za mene pobednik u toj utakmici. Ne znam šta bi bilo u petoj, ne znam da li bi pobedio u petoj, ali u četvrtoj jeste", rekao je on.

Da li će Partizan igrati Evroligu? To pitanje ostaje još danas nerešeno...

"Razlog što nisam ništa komentarisao je sutrašnji dan od koga očekujemo da se nešto desi, ali šta god da se desi, ne možemo da izgubimo. Možemo samo da dobijemo. Šta god da se desi na bordu EL, možemo samo da dobijemo. Mi smo raščistili u glavama, Partizan kroz sistem, trenažni centar i igranje u Areni – mi smo jedan ozbiljan evropski, veliki klub", rekao je on.

Ono što je jako bitno, jeste i ostanak Andree Trinkijerija.

"Imamo kontinuitet trenera, menjali smo mnogo trenera, a sada imamo Andreu Trinkijerija, koji će selektovati tim sa Lončarom. Imaće veći budžet jer smo vratili dugove. Mi nemamo nijedan postupak pred BAT-om, nemamo uskoro ćemo rešiti naš najveći problem, a to je poreski dug. On je u reprogramu, imaćemo grejs period od dve godine, a posle ćemo ga plaćati op manjoj. Neka svi Partizanovci znaju da nemamo mač za vratom. Hvala svima koji su pomogli, hvala republici Srbiji jer je prepoznala da je Partizan brend od nacionalnog značaja", rekao je on.

Za kraj, zahvalnica publici.

"Hvala Partizanovoj publici, ona je jedna od košarkaški najobrazovanijih u Evropi. Mi smo protiv Zadra izgubili pred devet hiljada ljudi kako nismo izgubili 15 godina, pa na sledećoj Pionir bude pun. To je znak da nas vole i to je velika stvar", završio je on.  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari