Ostoja uverava da ABA liga može da počne, ko ''pravi predstavu'' da ne može?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 25. septembar 2020.

  • 10:44

  • Izvor: Sportske.net, TV Prva

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle sinoćnjeg saopštenja stekao se utisak da rešenja nema, prvi čovek Partizana smatra da rešenje uopšte nije komplikovano i da bi ABA liga mogla najnormalnije da počne.

Ostoja uverava da ABA liga može da počne, ko ''pravi predstavu'' da ne može?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
''Laku noć, ABA ligo'', poruka je kojom je sinoć stavljena tačka na dopis klubovima ABA lige od strane dosadašnjeg predsednika Domagoja Čavlovića.

Da li je ''jutro pametnije od večeri'', ili je nešto drugo u pitanju, tek predsednik Partizana Ostoja Mijailović je u Jutarnjem programu TV Prva izneo svoj stav da ABA liga MOŽE da počne, bez obzira na sinoćnji dopis.

"Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči.

Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom.  ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tako gde ga nema", poručio je prvi čovek Partizana.

Mijailović dalje otkriva i kakav je problem nastao zbog vansudskog poravnanja u prošlogodišnjem sporu Crvene zvezde sa ABA ligom.

"Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba KKCZ odnosila se na neuređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga.

Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast od moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin."

On je ponovio da Partizan zahteva da sud u Lozani, a ne u Zagrebu rešava sporove u ABA ligi, po ugledu na slične primere u inostranstvu.

''Sve najjače lige na svetu, svima njima sudi sud u Lozani. Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi'', uverava Mijailović.
-
baner

Iako to mnogima na prvi pogled tako izgleda, Mijailović uverava da se ovde ne radi ni o kakvom ratu između Zvezde i Partizana.

''Poštujem navijače i uspehe koje je Zvezda ima. Poštujem sve što je Zvezda uradila za našu zemlju i naš region. Isto tako tražim da oni poštuju ono što je Partizan učinio. Moramo da se poštujemo, ali kompromis ne smemo da pravimo.

Meni ne smeta ni FMP, ni Zvezda. Smetaju mi potezi koji se povlače koji štete ABA ligi'',
istakao je Mijailović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari