Ostoja uverava da ABA liga može da počne, ko ''pravi predstavu'' da ne može?

Autor: Darko Mitrović
petak 25.09.2020.
10:44
Izvor: Sportske.net, tv prva

Posle sinoćnjeg saopštenja stekao se utisak da rešenja nema, prvi čovek Partizana smatra da rešenje uopšte nije komplikovano i da bi ABA liga mogla najnormalnije da počne.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

''Laku noć, ABA ligo'', poruka je kojom je sinoć stavljena tačka na dopis klubovima ABA lige od strane dosadašnjeg predsednika Domagoja Čavlovića.

Da li je ''jutro pametnije od večeri'', ili je nešto drugo u pitanju, tek predsednik Partizana Ostoja Mijailović je u Jutarnjem programu TV Prva izneo svoj stav da ABA liga MOŽE da počne, bez obzira na sinoćnji dopis.

"Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči.

Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom.  ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tako gde ga nema", poručio je prvi čovek Partizana.

Mijailović dalje otkriva i kakav je problem nastao zbog vansudskog poravnanja u prošlogodišnjem sporu Crvene zvezde sa ABA ligom.

"Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba KKCZ odnosila se na neuređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga.

Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast od moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin."

On je ponovio da Partizan zahteva da sud u Lozani, a ne u Zagrebu rešava sporove u ABA ligi, po ugledu na slične primere u inostranstvu.

''Sve najjače lige na svetu, svima njima sudi sud u Lozani. Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi'', uverava Mijailović.
-
baner

Iako to mnogima na prvi pogled tako izgleda, Mijailović uverava da se ovde ne radi ni o kakvom ratu između Zvezde i Partizana.

''Poštujem navijače i uspehe koje je Zvezda ima. Poštujem sve što je Zvezda uradila za našu zemlju i naš region. Isto tako tražim da oni poštuju ono što je Partizan učinio. Moramo da se poštujemo, ali kompromis ne smemo da pravimo.

Meni ne smeta ni FMP, ni Zvezda. Smetaju mi potezi koji se povlače koji štete ABA ligi'',
istakao je Mijailović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Friday, 25.09.2020
19:22

'Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu.'

Значи код њих је дозвољен сукоб интереса? Не звучи ми логично.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 27.09.2020
15:02

Kako nije dozvoljen kad im u istom rangu takmicenja igraju Dinamo i njegova filijala Lokomotiva? I to uopste nije losa nego je i ona u vrhu. Naravno, oni mogu da se vade na to da su pravno potpuno odvojeni subjekti, ali, i to je samo sminka i tako nesto ne bi proslo u npr. Italiji, Spaniji ili nekoj trecoj zemlji.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 30.09.2020
18:38

Samo formalno jer su toliko morali radi nekog minimuma, fakticki sigurno nikad nisu. Nisam ni ja upoznat, ali, za ovo znam jer je maltene notorna cinjenica.

avatar
Man united
Tuesday, 29.09.2020
19:35

Нисам нешто упознат са стањем код њих. Видим да су били филијала до пре 10 година кад су ушли у лигу. Тада су ваљда раскинули ту повезаност са Динамом.

avatar
NikolaBuki
Friday, 25.09.2020
12:00

Dosadan si covece. Ili igraj ili izadji i pusti druge da igraju. Kad za koju godinu i mladost zemun bude usao u aba ligu (a to ce se sigurno desiti uskoro za 2-3 godine) videcemo da li ces ovako da pricas. Plus vi imate igokeu i megu pa se niko ne buni. A kad je to partizan izgubio od igokee ili mege? U zadnjih 7 godina po 2 ili 3 puta za 20 meceva i to onda kad je mega igrala finale aba.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 25.09.2020
22:41

Kad je Mega igrala u finalu ABA lige? Nikad nije ni u finalu nase lige igrala. Izgubili smo od njih u finalu Kupa.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 25.09.2020
11:30

Ne uređenje? Ko je ovako napisao? U fudbalu sin varalica sa maskom na Kipru, u kosarci ovo, zar nije to jadno?