Ostoja u čudu zbog Zvezdinog saopštenja, mislio da je šala!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2019.
12:45
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

A pošto nije šala, odlučio je da danas odgovori rivalskom klubu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Crvena zvezda je juče objavila novo saopštenje u kojem je, između ostalog, ''analizirala gospodske manire o kojima je predsednik Partizana govorio prošle nedelje''.

Naravno, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović nije ostao nem na poruke iz Crvene zvezde, iako je, kako kaže, u prvi mah pomislio da je u pitanju neka Zvezdina prvoaprilska šala.

Danas se oglasio na tu temu na zvaničnom klupskom sajtu i njegovo saopštenje u nastavku prenosimo u celini.

''Dan nakon nove epizode uvreda i licemerja iz Železnika, kao što sam i najavio prošle nedelje, primoran sam da uđem u blato i odgovorim nekome koji bi poslednji trebalo da deli lekcije nakon toliko godina širenja mržnje, nasilja i svih rabota.

Ipak, pre nego što protivno svom ubeđenju da takvim stvarima nije mesto u sportu učinim ono što moram kako bih zaštitio klub koji vodim, želim da istaknem sledeće:

Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište, predano i pošteno radeći na oporavku i osnaživanju kluba.

Ponosan sam na učinjeno u prethodne dve godine i dajem sve od sebe da tim putem nastavimo. Ponosan sam na činjenicu da smo ljubiteljima košarke u Srbiji i regionu u stanju da podarimo polufinalnu seriju ABA lige, za koju je interesovanje kao za F4 Evrolige.

U ovom trenutku, nećemo biti neskromni ako konstatujemo da je polufinale ABA lige u fokusu evropske košarkaške javnosti koja sa velikom pažnjom prati uzbudljive mečeve u oba polufinala. Takođe, želim da istaknem kako sam ponosan na to što Partizan igra dobru košarku i što imamo svetlu sadašnjost i budućnost.

Ponosan sam i što na koktel Partizana dođe Dragan Kićanović, što u svečanoj loži pored mene budu Bodiroga, Paspalj, Đorđević, Krstić, Pavlović, posebno i predsednik SANU sa unukom. Sve su to znakovi da radimo dobar posao i da se nalazimo na dobrom putu.

Nažalost, umesto da uživam u dobroj sportskoj predstavi i borbi na terenu, prinuđen sam da reagujem na određene stvari.

Ako u Srbiji pokušate da se zalažete za gospodske manire u vođenju kluba i ophođenju u javnosti, ako ne replicirate na prozivke i uvrede, a kroz sredstva javnog informisanja se nikako ne konstatuju činjenice, onda višegodišnji postupci inicijatora, njegove toliko puta izrečene laži, postaju istina, poput one o "gepekovanju".

Kada sam video jučerašnje saopštenje, u prvom trenutku sam pomislio da je reč o prvoaprilskoj šali, ali pošto dan kasnije mediji to nisu potvrdili, osetio sam se počastvovanim. Evo i zašto.

Za tako kratko vreme ušao sam u društvo ne 'samoproglašenih' na transparentima Pionira, već istinskih legendi Crvene zvezde, poput Dragana Džajića, Moke Slavnića, Ducija Simonovića i Zorana Radovića. Kad su takve veličine omalovažavane i vređane sa iste adrese, čast je, makar po tom osnovu, naći se u njihovom društvu. 

Kad shvatiš da si prozivan kao Dejan Bodiroga, Saša Đorđević, Saša Danilović, Dejan Tomašević, Zoran Savić, Raša Radovanović, Željko Obradović, pa sad i Andrea Trinkijeri, osetiš satisfakciju, da si na pravoj strani.

Kao poslovan čovek koji predstavlja i vodi tri velika svetska brenda u regionu, Jaguar, Range Rover i najveći košarkaški, KK Partizan, nemam vremena za marifetluke, podmetanja, spinove, naručene intervjue i jutarnje programe.

Degutantno je da posle pljuvanja, drmanja koševa, gađanja bakljama, kaiševima, mokraćom, vodom, loptom iz VIP reda, jurenja igrača po terenu od strane klupskog vozača, pp aparata, paljenja kafića po Pioniru... da o organizaciji utakmice i posebno skrnavlju pehara, priča organizator na čijoj je utakmici pehar ukraden i uništen.

Opravdanje za ulazak u blato našao sam u reakciji najveće ikone FK Crvena zvezda, jer kada mirni i odmereni, svuda uvaženi Dragan Džajić, revoltiran uvredama i lažima pribegne sili, koju nije primenjivao ni prema bekovima koji su ga nemilosrdno tukli tokom cele karijere, zašto ne odgovoriti verbalno.

Sa svojih 39 godina i vaspitanjem iz zdrave srpske, domaćinske porodice iz Prislonice, kojim se ponosim, iz koje sam otišao u inostranstvo i tamo stekao svoj kapital, ne priliči mi da vraćam uvrede nekome koji je dvadestjednu godinu stariji od mene, ma koliko pokušavao da me uvuče u blato u kojem se najbolje snalazi.

Protiv sam vređanja sa tribina bilo koje vrste, posebno članova porodica, ma koliko se isti nedolično ponašali, provocirali, izjavljivali stvari koje nikome ne idu na čast, ali i na posredan, a opet direktan način vodili bliske klubove, što je suprotno važećim pravnim aktima.  

Sva ružna skandiranja i uvrede sa tribina su za osudu, kao i uvrede u svim jutarnjim programima sa nacionalnom frekvencijom, ili ona od rođake u Železniku, a koje se čuju i vide u TV prenosu, uz izbacivanje članova familije od strane sudija. 

Apelovao sam i ponovo ću na "Grobare" da pevaju Partizanu, a ne pesme rivalskih navijača, nastalih pre 13 godina u Železniku, kada im takođe nije dozvoljeno da uz paprene cene, uđu na utakmicu Zvezde protiv bivšeg FMP-a, samo tada sa još vulgarnijim porukama i transparentima, o čemu svedoči arhiva.

Kao odgovoran čovek nikada nisam, niti ću uvrediti ni jednog igrača, trenera, legendu, a posebno ne navijača Crvene zvezde.

To su moji prijatelji, komšije, rođaci, kolege, niti ću ih vređati po jutarnjim programima i intervjuima.

Nikada ne bih ni izjavio da će se u 'Srbiji lepše živeti kada Partizan bude prvak', 'da cu staviti tačku na crveno-beli svet', 'da Zvezda može biti prvak ABA samo ako je pokrade'. Ili vređao predsednike Budućnosti, Cedevite, Olimpije, sudije, komesare, predsednika, generalnog sekretara saveza, novinare, trenere...

Partizan ima javne sponzore, ali i dalje manje nego oni koji nas prozivaju, a koji u svojim redovima imaju sedam stranaca u prvom i četiri u razvojnom timu, što ni jednom nismo isticali nigde. 

Nikada se nisam vodio geslom 'da komšiji crkne krava', gledao u tuđe dvorište, delio drugima lekcije, širio mržnju i tenzije u ove dve godine. Svi znaju od kada one postoje, ko se na njima hrani i huška navijače kao ovim saopštenjima. Poznato je i moje uvažavanje protivničkih, ne neprijateljskih, igrača, trenera, posebno pristalica, što se za neke ne bi reklo. 

Scenario huškanja i podgrevanja tenzija, odavno je prepoznat i pre mog ulaska u KK Partizan.

Ko je tada bio kriv? 

Ipak, završio bih u pozitivnom tonu i pozitivnom obećanju koje sam uspeo da pronađem u jučerašnjem saopštenju. Potpisnik je naglasio kako će treću utakmicu polufinalne serije plej-ofa organizovati na evroligaškom nivou. Javno poručujem da ga držim za reč i da se radujem ako će to zaista tako i biti'', poručio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Tuesday, 02.04.2019
15:12

Iznenađen sam kako mu je Ostoja odgovorio i ipak ni nožni prst nije u blato umočio. Dalje, treba ga ignorisati.

avatar
Marko HM
Tuesday, 02.04.2019
15:07

Ljudi, vi niste svesni koliko nas smarate glupim i neukusnim obaveštenjima (važi za obe strane). Samo palite vatru među debilima koji sebe nazivaju navijačima, ne shvatajući koliku odgovornost imate. Dajte, ljudi, da uživamo u sportu, pa neka bolji pobedi. Daleko ste svi vi od gospodskih manira.

avatar
Čerek B.
Tuesday, 02.04.2019
14:46

Ljudi, ajde da gledamo dobru košarku koju Zvezda i Partizan sigurno mogu da priušte svima nama. Razumem da može doći do finasijskog kraha i Zvezde a posebno Partizana ako se ne prodje u finale odnosno ako se ne osvoji ABA liga ali ni tu ne staje svet. Postoji određene anomalije sa obe strane, da sad ne ulazimo u problematiku i diskusiju ko je počeo i ko je gori. Međutim, najgore od svega, što ova retorika pali "široke narodne mase" pa dolazimo u situacije da nema gostujućih navijača na tribinama (u ovim uslovima je i bolje tako-moje mišljenje),da imamo sačekuše, ulične obračune ili da igrači ne mogu iz svlačionice da izadju 2 sata nakon utakmice. Ljudi, ovo je košarka, jedan divan sport (kažem to iako sam bio profesionalni fudbaler), višak energije se može drugačije ispoljiti odnosno kanalisati. Ne palite se i ne hvatajte se za svaku izrečenu reč.

avatar
dusko
Tuesday, 02.04.2019
14:13

Kakvi ste smorovi i jedan i drugi !!!

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 02.04.2019
13:52

Na kraj ce se izjednaciti 20+ njihovih saopstenja sa nasih 2 koji su samo odgovor na njihove "provokacije" i smesne optuzbe koji preuzimaju sa interneta, koju je jedan novinar postavio kao prvoaprilsku salu.
Da ne spominjemo gostovanje po rijaliti televizijama (Pink, Hepi) i drugim (prva) gde su se vredjali svi navijaci Partizana, kao i sam kosarkaski klub.
Ali i opet smo ih sa ova dva saopstenja spustili na najnize grane.

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Tuesday, 02.04.2019
13:36

On je prinudjen da udje u blato. Sinovi vi se u tom blatu kupate i jedva cekate da uskocite u njega

avatar
Old_school
Tuesday, 02.04.2019
13:15

Iskreno, jadno i sa jedne i sa druge strane. Licemerje. Bitniji ste vas dvojica od klubova i same igre. Sad ste odjednom svi preposteni, a niko da kaze, kad ste toliki posteni, gde ste te pare zaradili. I uz pomoc koje stranke. Aj bar novinari, prestanite da ih objavljujete, da im dajete 5 minuta slave, pa ce i manje mrznje biti medju navijacima.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 02.04.2019
13:44

Kako mogu da se izjednacavaju 2 saopstenje sa 20+?
Kako moze da se u isti kos stavlja dva saopstenja sa gostovanjem po nacionalnim televizijama i pljuvanjem nas na istim?
Pomoci od pocetka, podjimo od srzi problema i da lepo kazemo ko je kriv, ko je prvi poceo i sve ostalo.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
13:58

A sad je jadno? Zasto se uvek javljas samo kad vam stigne odgovor, osudi jednom u zivotu i vase 1001-vo saopstenje kojim zapocinjete svaku novu prepisku...

avatar
NikolaDzoni80
Tuesday, 02.04.2019
13:14

Lepo im je covek odgovorio... Ocekivao sam saopstenja Zvezde;ocekujem minimum jos dva.. Mora da se potkaci i sudjenje... Sudjenje iz druge utakmice je bilo i bolje nego ikada,a to Zvezdi ne odgovara... Ako se iole postuju pravila,trebala bi ista sudijska trojka suditi i treci mec,pa da bolji pobedi... SUMNJAM DA CE TAKO BITI... Ocelujem BELOSECICA KOJI CE VODITI GLAVNU REC NA TERENU,unositi veliku nervozu igracima Partizana i jedno par namernih gresaka... Mislim da i to nece biti dovoljno,JER KARMA JE CUDO... ZVEZDA OBJEKTIVNO PO IMENIMA IMA BOLJE IGRACE,ALI PARTIZAN JE TIM SA PRAVIM KAPETANOM VELICKOVICEM I GENERALOM TRINKIJERIJEM....

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 02.04.2019
13:46

Sudjenje je uvek vrhunsko kad Partitan dobije,opste poznato,a uzasno kad izgubi!

avatar
ariton
Tuesday, 02.04.2019
14:05

Sve si lepo reko osim ono zadnje general.Trinkijeri tek treba da se dokaze a jedan je jedini general.DULE VUJOŠEVIĆ

avatar
noxovac993
Tuesday, 02.04.2019
12:59

hahahaha kako ga je gospodski zavukao, sada ocekujemo 12 gostovanja na pinku.

avatar
Čerek B.
Tuesday, 02.04.2019
14:43

Šta je ovde gospodski?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 03.04.2019
08:24
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
12:58

https://twitter.com/butasport/status/1112998743131947008

avatar
Čerek B.
Thursday, 04.04.2019
12:46

Pa zašto se onda gospodin nije postarao da i druga utakmica bude organizovana na evroligaškom nivou? Ako se već nada i raduje da će to biti treća?

avatar
Čerek B.
Friday, 05.04.2019
11:32

I ja sam pričao o saopštenju ali očigledno da svako čita smo deo koju mu odgovara. Gospodin je u saopštenju napisao ovo za organizaciju, što je po meni licemerno. Jeste organizacija nešto za šta se pita i policija ali je Ostoja te koji prave probleme nazvao samo simpatizerima kluba .

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 04.04.2019
18:51

Ja sam ti odgovorio za saopstenje, a organizacija je nesto za sta se i policija mnogo pita...

avatar
Gravity
Tuesday, 02.04.2019
12:53

Obojica ste isti i obojica spinujete. Pustite nas da gledamo kosarku i uzivamo dosta vise manipulacije. Cele nedelje samo saopstenja a ni jedni ni drugi nece videti ni E od evrolige!

avatar
Real Only
Tuesday, 02.04.2019
13:01

Koje spinovanje druze? Kroz celo saopstenje on sebe opravdava od napada Covica. Jedini koji spinuje je Covic, majstor za te stvari.

avatar
Man united
Tuesday, 02.04.2019
15:37

Ја не видим да он ишта оправдава. Само пљује по супротној страни. Не видех да је ишта демантовао. То је као кад мајка пита сина што је добио кеца, а он каже, нисам само ја. Ево и Пера добио кеца.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 02.04.2019
15:21

A na sta je to Ostoja odgovorio od onog za sta je pitan???Klasicna zamena teza i dodvoravanje navijacima sto je ok.Inace ja najmanje podrzavam Covica u ovom sto radi,samo mnogo se ovaj vas pravi cvecka a nije.

avatar
Čerek B.
Tuesday, 02.04.2019
14:45

kako se opravdava? Pa na kraju kaže da se reduje i očekuje da organizacija utakmice bude na evroligaškom nivou. Pa kad se nada i očekuje, zašto i sam nije tako organizovao utakmicu? Nemojte nasjedati na te priče. Nisam fan Čovića ali svakako ni Ostojin

avatar
Gravity
Tuesday, 02.04.2019
14:14

Ovaj nije mnogo daleko od toga, Kakva crna saopstenja, sta mora da se ubacuje. Isti je samo malo mladji...