Ostoja sve objasnio, ovo su Partizanovi aduti za povratak u Evroligu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.04.2019.
09:22
Izvor: Sportske.net, b92.net

I dok se Crvena zvezda i Budućnost kroz finale ABA lige bore za ulazak u Evroligu, Partizan je već krenuo u svoju ofanzivu za povratak u evropsku elitu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Odmah posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu, predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavio je mogućnost Partizanovog povratka u Evroligu eventualnim dobijanjem specijalne pozivnice.

Ta opcija je postala nešto realnija trijumfom Valensije u Evrokupu, pa sada zbog ograničenog broja španskih klubova u Evroligi ostaje još jedno upražnjeno mesto koje u Partizanu žele da popune.

Na ovu temu se Ostoja Mijailović još jednom oglasio u intervjuu za B92 i detaljno objasnio razloge zbog kojih smatra da bi Partizan trebalo da dobije specijalnu pozivnicu za EL.

''Evroligi su važne tri stvari:

1. Istorija kluba, koju Partizan nesporno ima;
2. Publika koju je Partizan ove godine vratio u punoj meri, pokazao je da može biti dobar partner Evroligi;
3. Finansijska konsolidacija koju smo mi i u velikoj meri sproveli u klubu.

Partizan je jedan od retkih kluba koji je u proteklih 20 meseci, od kada sam u klubu, primio sve plate. Evropski velikani koji se sada takmiče u Evroligi kasne po tri plate.

Gledamo da ispoštujemo i poverioce i sigurno da ćemo se boriti za Evroligu. Da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od nas. Velika je konkurencija, mnogo je velikih kluba širom Evrope'', istakao je Mijailović.

On je potvrdio da su crno-beli krenuli u ''ofanzivu'' za povratak u Evroligu, a pored svih pomenutih razloga, Partizan ima i još aduta u odnosu na druge klubove koji konkurišu za ovu poziciju.

''Partizan je dokazan, igrao je više puta Fajnal for, bio je i šampion Evrope, petnaest godina smo učestvovali u Evroligi. Za Partizan znaju, ne samo u Evropi, već i na svetu. Mislim da bi bilo fer da nas i pošteno da nas razmatraju kao ozbiljnog kandidata. Na kraju neka odluče šta je najbolje za njih", poručio je Mijailović.

Ipak, nešto ga i sve više brine u celoj priči, a ne zavisi samo od Partizana - problemi koji postoje u ABA ligi i koji narušavaju imidž regionalnog takmičenja.

''Moramo neke stvari da rešimo između sebe. Da prosto nije dozvoljeno istupati u javnosti sa nekim stvarima koje nisu košarkaške.

Moramo da radimo na uređenju tog sistema i da onda izađemo i kažemo 'evo s punim pravom tražimo dva mesta jer nam ti pripada'.

Ali dok god bi Evroliga mogla da kaže da postoje stvari koje nisu košarkaške, a vidimo šta se dešava u poslednjih mesec dana, onda mislim da su nam manje šanse'', poručio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 18.04.2019
11:37

Na svetu? Jedan od retkih kluba?

avatar
Мења Б.
Wednesday, 17.04.2019
16:20

Čovjek radio pa zaradio, nije pokrao sa Kosova kao pudlica Čovic... eto o

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 17.04.2019
13:23

Bravo bot, tacno se vidi odakle dolazis, to je ta demagogija. :)

avatar
Wilt 100+
Wednesday, 17.04.2019
13:03

Samo se vi zezajte Botstoja će biti naslednik Bartomeua , veliki potencijal leži u njemu !!! Ipak je on legenda KK Partizana

avatar
MilošPB
Wednesday, 17.04.2019
12:23

Najnovija vest: Vučelić traži vajld kard za Ligu šampiona.

avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 17.04.2019
11:16

Razmislja ostoja, jbt, kad sam ja za nekoliko godina zgrno silne milione, onda mogu i sa partiizanom da igram gde mi se igra. E tako razmisljaju svi srpski, nazovi.,biznismeni....video kosarkasku loptu jedino na slici i sad gazduje u jednom od vecih klubova evrope...

avatar
Čerek B.
Wednesday, 17.04.2019
10:36

Istina, Evroliga traži sve ovo što je Ostoja naveo. Medjutim ova stavka br 3 ( Finansijska konsolidacija koju smo mi i u velikoj meri sproveli u klubu.) se ne odnosi samo na to da se ne duguj nekojbanci ili slično već da budzet za sezonu bude minimum 5 miliona eura (tako nešto). Gospodin Mijailović nije naveo da li Partizam može obezbjediti ovaj budžet i ako može, na koji način to misli uraditi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 17.04.2019
12:14

Imaju oni budzet veci od 5 miliona evra, ali ga skrivaju kao zmija n oge.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 17.04.2019
12:42

Pomoci ce nam sin Pabla Eskobara. Pojedini mediji su juce pisali kako je Pablo Eskobar jedan od najzasluzenijih za osvajanje evropske titule Partizana (ne salim, ozbiljno su pisali).

avatar
Old_school
Wednesday, 17.04.2019
09:27

U srce si me dirnuo. Jos samo da objasnis odakle Partizanu te pare, posto nisi spomenuo da ta ista EL, od svega, najvise trazi transparentnost.

avatar
Wembley
Wednesday, 17.04.2019
11:25

A kod Fmp je sve transparentno. Ne zamajavaj nas kao predsednik vasa dva kluba, koja po svim pravilima ne bi smela da ucestvuju u istim takmičenjima. A da. Kako ste vratili 16. mliona evra za dve godine a usput dovodili skupe igrače ?

avatar
zlogi
Wednesday, 17.04.2019
11:40

EL je stalo iskljucivo do para. Ima toliko rupa u pravilima da ih svako moze iskoristiti. Sto se tice sredstava, pa verujem da smo "prikupili" pare iz istog "fonda" bas kao i Zvezda kad je "vaskrasavala" samo tad je sve cisto pa niko nije pitao odakle, sad odjednom sve smeta. Pozivi na transparentnost i istorijat i poreklo prihoda. XD ^^