Ostoja progovorio o šansama Partizana za Evroligu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 09.06.2019.
12:58
Izvor: Sportske.net, Mozzart sport

U opširnom intervjuu, predsednik Partizana se dotakao i brojnih drugih aktuelnih tema.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je u opširnom intervjuu za portal Mocart sport o brojnim aktuelnim temama vezanim za "Crno-bele".

Ono što navijače najviše interesuje jeste Evroliga - hoće li Partizan nastupiti u njoj naredne sezone.

"Iskreno, Evroliga je ozbiljna organizacija i imaju svoja pravila. Neće donositi odluku dok se ne završe domaća takmičenja. Kakve su nam šanse? Mogu da govorim ono što je moje mišljenje, a ne mogu da pričam o onome u šta ni sam nisam siguran. To što je Partizan trebalo da uradi - mi smo stvarno sve uradili. Organizovali smo infrastrukturu, postavili finansijsku stabilnost, pozicionirali klub na najbolji mogući način da bude uz rame velikih klubova. Ali, postoje i drugi pa i oni imaju šansu."

"Ne mogu da obećavam ništa u ovom momentu. Niti želim da se stekne utisak da je život ako igramo Evroligu, a nije ako ne igramo. Imamo i Evrokup koji smo izborili. Imamo i ABA ligu, nude nam se i neka druga takmičenja. Borićemo se na fer i pošten način za Evroligu. Znam da ćemo opravdati poverenje ako ga dobijemo, kao što smo opravdali u Evrokupu gde smo bili treći po poseti i igrali jako dobru košarku", kazao je Mijailović

"Često čujem da nije pošteno igrati Evroligu ako je niste zaradili. Znamo da Evroligu igraju najveći klubovi sa vajld kartom i ugovorima na osam ili 10 godina, tri godine. Nebitno je da li ste izborili u domaćem šampionatu ili postavkom ozbiljnog sistema da igrate Evroligu. Čitao sam da je konkurisala Budućnost, kao i drugi klubovi. I onda se kao negativna stvar Partizanu stavlja finansijski problem koji godinama prati Partizan. Partizan je u ovom trenutku 100 odsto finansijski stabilan klub, već 20 meseci plate dajemo na vreme. Da smo i igračima i stručnom štabu na vreme delili i delićemo plate do kraja sezone", zaključio je on.

Mijailović je, pored Evrolige, govorio i o finansijama, ABA ligi, Areni, Lendejlu, timu za sledeću sezonu i finalu sa Zvezdom, a čitav intervju možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 09.06.2019
15:02

Odlazi, odlaziiii....

avatar
Silent
Sunday, 09.06.2019
14:55

Kupice drazava i ovo partizanu oni bez kupovine nikad nista nisu mogli ni uraditi

avatar
barbaroga
Sunday, 09.06.2019
14:30

Koliko price ni oko cega. Mogao sam ja odmah na pocetku da vam kazem da Partizan nece igrati EL, da vas postedim uzaludnog nadanja i trosenja energije. I ne znam u kome svetu Srbi zive, ali ako jos ne znaju: u klupskim takmicenjima nisu bitni uspesi reprezentacije nego finansije i sponzori, kojih ovde nema. Uostalom, i u nasim timovima dominiraju stranci, i po cemu je onda relevantno to sto smo mi trenutno druga kosarkaska sila u svetu?

avatar
Man united
Monday, 10.06.2019
10:11

Имаће и они паре ако се довољно отворе ови из Остојине странке.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 09.06.2019
13:25

Limar nece doci. :D

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 09.06.2019
19:23

Kad razmislis bolje limar, ipak je to posten posao, nego covek koji se proslavio tako sto je pokrao narod sa Kosova.

avatar
NikolaBuki
Sunday, 09.06.2019
13:08

Ja kao zvezdas kazem da mora posebno sada kada je evroliga sa 18 timova da se nadje tu mesta i za zvezdu i za partizan. Srbija je kosarkaska sila u svetu odmah iza SAD i nenormalno je da ima 1 predstavnika a npr nemacka 2

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 09.06.2019
13:23

Zasto bi se naslo mesto za partizan ? Nemacka je finansijski isplatljivija zemlja za evroligu koja gleda pare. kk partizan apsolutno ni po cemu ne zasluzuje da igra evroligu pre ruskih klubova npr u ocima evrolige jer kao sto rekoh, tu su pare najbitnije, partizan ih ima, ima trenera od 800k e , izbrisali su preko noci milione dugova, ali to nije dovoljno, Lokomotiva i Uniks npt imaju vise.

avatar
barbaroga
Sunday, 09.06.2019
14:24

S' tim da je Nemacka industrijska sila u svetu a Srbija .... a to je mnogo vaznije kad su klupska takmicenja u pitanju nego rezultati reprezentativnih selekcija.