Ostoja otkrio - koliki je dug Partizana i kakva su očekivanja pred novu sezonu? Dotakao se i Duleta Vujoševića!

Autor: Ivan Cvetković
subota 07.09.2019.
14:59
Izvor: Sportske.net, Espreso

Prvi čovek beogradskog kluba govorio u brojnim zanimljivim temama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović dao je opširan intervjuu za portal Espreso u kojem se dotakao brojnih tema koje će interesovati navijače "crno-belih".

Kakva su očekivanja u novoj sezoni?

"Ne bih da previše govorim o tome, da ne stavljam igračima i stručnom štabu preveliki teret za vrat. Mi smo u protekle dve godine radili na plaćanju nekih trofeja kojima smo se radovali pre sedam-osam godina. Ali, da bismo stekli mogućnost i uslove da se radujemo novim stvarima, morali smo da ispeglamo mnogo toga iz prošlosti. Jako sam srećan što smo konačno došli u situaciju da većinu svojih sredstava možemo da unosimo u klub. Želimo da imamo i jedan period u kome ćemo da uzmemo trofeje, titule, da vratimo našu ekipu u Evroligu, tamo gde Partizan pripada i koju zapravo nikada nije trebalo ni da napusti."

"Mi ove godine moramo da pronađemo način da se vratimo u Evroligu. Postoji više puteva - preko Evrokupa, ABA lige. Nije uslov svih uslova, pa da sad kažem - život je ako igramo Evroligu, a smrt je ako ne igramo. Naravno da je to plan. I kad sam pričao o planovima pre dve godine prioritet je bio klupska stabilizacija, da klub nastavi da živi s jedne strane, a s druge strane da se vrati u Evroligu. Realno, mislim da smo sad zreli za to. Kako organizaciono, tako i igrački, mislim da smo zreli za povratak u Evroligu, i to jeste naš cilj. Za to radimo"
, kazao je Mijailović.

Andrea Trinkijeri je produžio saradnju sa Partizanom.

"Andrea je posvećen poslu i Partizan zaslužuje trenera kao što je on. Videćemo kakvi će biti rezultati, kao što smo napravili sastanak prošle sezone i doneli smo odluku da ostaje, da nastavimo zajedno da radimo. Ja sam mu preneo koji su naši ciljevi, on je shvatio koji su prioriteti kluba. Rekao je: ja mogu da ispunim te ciljeve, meni su potrebni ti i ti uslovi. Ono što je tražio, i mesto za treniranje i budžet za igrače i budžet za stručni štab i neke druge stvari, od strane kluba sve je maksimalno ispoštovano. Sad je trenutak da naprave nešto najkvalitetnije."

Koliki je dug Partizana?

"Dug je kada smo mi stigli bio 7.136.000 evra. U ovom trenutku imamo zaostala potraživanja u visini od oko 1.000.000 evra, a imamo i poreski dug koji je nešto manji od 2.000.000 evra. Podelio bih to na dve vrste duga, zato što smo mi taj poreski nasledili i vuče se od 2006/07 godine. Tu smo u razgovorima sa Poreskom upravom."

"Vujošević je imao određena potraživanja prema klubu pre nego što sam došao u klub. Više od 50% je isplaćeno u ovom trenutku. On je stvarno bio korektan u tim dogovorima. Napravili smo sporazum s njim, sad taj ostatak plaćamo po mesečnim ratama, kako plaćamo i plate. Bilo je tu raznoraznih dilema da li treba ovako ili onako, ali ja sam se opredelio da idemo na fer varijantu i da sve pošteno platimo, što je on prihvatio. Ali kažem, 200.000 evra za ovaj klub u jednom trenutku da potrošimo, gde se neko prethodno ponosio za neke stvari koje je radio, jako je teško. Nije lako naći novac danas. Nama novac ne donose u džakovima. Mi novac moramo da stvorimo, da zaradimo. Ovi ljudi ovde u klubu danonoćno vredno rade da prodamo što više karata, da napravimo što više aktivacija, da Partizan održimo u životu", istakao je prvi čovek Partizana.

Ceo intervjuu možete pročitati na portalu Espreso.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Saturday, 07.09.2019
23:41

Jos samo da objasni kako je vratio tih 5 milki za sezonu, otvorio kucu Partizana, doveo najskupljeg trenera, 6,7 stranaca, da ne nabrajam dalje... A, da, tu vam ne smeta stranka i politika licemeri.

avatar
mlk
Saturday, 07.09.2019
18:33

Razbijen je i Makabi 84:76 BRAVO SAMPIONI!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 07.09.2019
17:01

Probaj da zamolis drzavu da ti otpise 4 miliona eura duga prema Marfin banci, plati Arenu na 5 godina, pokloni kucu na Dedinju, plati Italijanskog prodavca magle €800k i dovodi igrace ko na traci. A sve si ovo vec uradio? E pa nista, onda cekaj da Covkins ode u penziju. :D

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
00:20

Pokloni? Mi iznajmljujemo tu kucu. Inace, vi i vasi nadimci...

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 08.09.2019
02:45

Al priznaj da je posteno da pored tih 4 miliona nam daju jos i 8 minimum, bar da se izjednacemo sa vama.
Ne tako davno nekome je oprosten osmocifren iznos duga.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 07.09.2019
15:10

Šta je to aktivacija? U ovaj tim je više uloženo nego u onaj koji je 2010 igrao F4 EL, a da ne pričamo koliko se još više ulaže u ostale timove iz regiona u odnosu na Partizanov iz 2010.

avatar
REVØLT
Saturday, 07.09.2019
16:56

Taj iz 2010. svakako nije bio nas najskuplji tim ikada:-D Ko jos veruje ovom lazovu?!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 08.09.2019
12:14

Nije najskuplji, ali je najviše dogurao u Evropi od 1998, pomenuo sam tim iz 2010. pošto kaže da smo uživali u titulama koje sad plaćamo što naravno nema veze s mozgom.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 07.09.2019
19:21

Retko ko je svestan kolko je tim iz 2010 bio jeftin. Plus sto Roberts i Mekejleb prvobitno nisu bili planirani, a došli u fazonu "daj šta daš" jer Milojević, Vujanić i Palasio prvobitne želje Partizana nisu potpisala za klub.