Ostale još četiri "vize", evo ko čeka Srbiju u Kini!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.02.2019.
18:56
Izvor: Sportske.net

Srbija je postala 28. reprezentacija koja je obezbedila učešće na planetarnoj smotri. Imena rivala saznaće vrlo brzo.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini lagano se privode kraju, a ljubiteljima košarke u Srbiji najvažnije je da su "Orlovi" osigurali plasman na planetarnu smotru.

Nije bilo lako ni jednostavno, sve je stalo u jedan meč, ali je vicešampion sveta bio najbolji kada je to najviše trebalo.

Trijumfom nad selekcijom Izraela "Orlovi" su zgrabili 28. "kartu" za smotru najboljih selekcija sveta koja će biti održana u Kini od 31. avgusta do 15. septembra tekuće godine.

Ostalo je još četiri upražnjena mesta, a nakon što se razreše dileme uslediće i žreb. Žreb za prvu fazu takmičenja na Mundobasketu zakazan je za 16. mart, pre toga će FIBA odrediti i sastav šešira.

Shodno geografskom ključu plasman na Mundobasket, pored domaćina Kine, obezbediće 12 selekcija iz Evrope, sedam iz Azije i Okeanije, sedam iz Amerike i pet iz Afrike.

Mesto na planetarnoj smotri u Kini do sada je obezbedilo sledećih 28 reprezentacija:

Evropa - Grčka, Nemačka, Češka, Litvanija, Francuska, Španija, Turska, Italija, Poljska, Rusija i Srbija;

Azija i Okeanija - Kina, Australija, Novi Zeland, Južna Koreja, Japan, Jordan, Iran i Filipini;

Amerika - SAD, Venecuela, Kanada, Argentina i Brazil;

Afrika - Tunis, Nigerija, Angola i Senegal;

Ostaje da sačekamo raspodelu poslednje četiri ulaznice za društvo najboljih, a potom ćemo saznati ko će biti protivnici "Orlova" u prvoj fazi takmičenja.

Na Svetskom prvenstvu u Kini biće formirano osam grupa sa po četiri reprezentacije, a u drugu fazu kvalifikovaće se po dve najbolje. Zatim će iz četiri grupe sa po četiri selekcije plasman u eliminacije obezbediti po dve najbolje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zika.Slika
Sunday, 24.02.2019
20:24

ja mislim da ce Slovenija sigurno dobiti pozivnicu ... sto se tice ostalih EX YU drzava , sumnjam da ce neko dobiti ... pored Slovenije , od ostatka sveta , moguce da ce Portoriko ili Meksiko da dobiju pozivnicu

avatar
PfcRmcf
Monday, 25.02.2019
00:39

Nema ovde pozivnica