Oslabljeni "drim-tim" u Beogradu, Zvezdo, evo šta brine Barsu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.10.2019.
11:56
Izvor: Sportske.net

Srpski i regionalni šampion na teškom ispitu, u delikatnom trenutku posle odlaska Tomića. Pešić ima problema, ali i tako jak roster da će bez problema naći zamene za petoricu povređenih!

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Barseloni nije lako pred današnje gostovanje u Beogradu.

Naime, katalonski mediji podsećaju da je "Pionir" pakao, da je atmosfera bolja nego u "Kombank areni" koja prima tri puta više ljudi.

Svetislav Pešić koji je u dva navrata vodio Zvezdu ima veliki problem sa povređenim igračama, osim Ertela, izostaće Klaver, Dilejni, Ribas i Pangos, što brine Katalonce pred večerašnju utakmicu.

"Jasno je da će odbrana odlučivati, brza tranzicija je ključ", tvrdi katalonski "Sport".

Posebnu pažnju Katalonci će obratiti na Stratosa Pereperoglua, dobro ga poznaju, igrao je od 2015. dve sezone za Barselonu. List napominje da su Dženkins, Gist i Bili Beron velike opasnosti u ofanzivi, ali i da će biti interesantno kako će se domaćin snaći sa novim trenerom Andrijom Gavrilovićem posle odlaska Milana Tomića.

Naravno, sa Mirotićem, Tomićem, Korijem Higinsom, Hangom, Abrinesom i ostalima, Barsa je drim tim, pa i uz povrede ulazi kao favorit u ovaj meč.

Ali, treba podsetiti da se poslednja dva puta Barselona loše provela u Beogradu, Zvezda je dobila mečeve u oktobru 2016. i godinu dana kasnije, dok su Katalonci slavili kod kuće.

Timovi su igrali i u Evroligi 2015. tada je Barselona dobila tesno u Beogradu, lako u "Blaugrani".

"Imamo pet povreda, to nije dobra situacija, ali zato postoje treneri, da nađu rešenja. Moramo da ostanemo mirni, da damo sve od sebe, ne podlegnemo atmosferi, iako je Pionir komplikovan. Ali, nije samo to, iako su ostali bez trenera, imaju kvalitetne igrače, Zvezda je dobila Fenerbahče, imala šansu da pobedi na otvaranju u Atini", podsetio je Pešić.

Inače, njegov tim je u Evroligi Efes, Zenit i Albu, dok je u šampionatu izgubio samo jednom, od Andore i zaostaje pobedu za perfektnim Realom.

Meč u "Pioniru" se igra od 21 čas.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke