Osiguranje za Bogdana plaćeno, Tomašević zahvaljuje Divcu, Radoviću i državi

Autor: Pavle Knežević
petak 09.08.2019.
13:09
Izvor: Sportske.net

Gensek KSS objasnio ceo proces plaćanja dodatnog osiguranja i razloge tog troška.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije morao je da plati dodatno osiguranje za Bogdana Bogdanovića. Generalni sekretar saveza Dejan Tomašević ističe veliku pomoć FIBA i Vlada Divca, kao i državnih funkcionera u plaćanju dodatnog troška.

On je objasnio da je od uvođenja novog sistema kvalifikacija, popularnih (ali pogrešno prevednih) "prozora", FIBA je preuzela obavezu da plaća osiguranja za NBA i evropske igrače, ali tu postoji dodatni problem.

Osiguravajuća kuća NBA zahteva da se za igrače koji su bili povređeni ili imali operacije plaća dodatno osiguranje.

"Nažalost, Bogdan je prošle godine imao operaciju. Mi smo uz veliku pomoć (funkcionera FIBA) Zorana Radovića i (generalnog menadžera Sakramenta) Vlada Divca i celog Sakramenta uspeli da smanjimo osiguranje sa 300 hiljada na 103 hiljade evra.

Nažalost, on je u septembarskom 'prozoru' povredio to isto koleno, tako da smo mi procenili da će biti potrebno dodatno osiguranje. Nažalost, to se ostvarilo, bili smo primorani da platimo dodatno osiguranje.

Ta prepiska sa njima trajala je više od 20 dana i uz zaista veliku pomoć Zorana Radovića i Divca, uspeli smo da je spustimo sa 355 hiljada na 140 hiljada evra. To je za nas preveliki izdatak i obratili smo se vladi i predsedniku. Oni su razumeli i izašli nam u susret i uplatili tu sumu. Velika zahvalnost vladi, predsedniku i ministru. Bogdan je pokriven i nema problema da on, ili bilo ko drugi, igra na Svetskom prvenstvu
", objasnio je Tomašević.

Generalni sekretar KSS iskoristio je priliku da se zahvali selektoru i svim igračima što su odlučili da još jedno leto posvete reprezentaciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 09.08.2019
13:25

Ova zhvaljivanja na sve strane prelaze granice dobrog ukusa...

avatar
3x3
Friday, 09.08.2019
13:17

Drago mi je sto igra, sve je to super i on nam je uz Jokica najbolji igrac. Ali te pare su toliko lako izdvojene da je to prosto neverovatno. Nekom detetu od tih para zavisi zivot, a drzava nikad nista ne preduzima, dok za sport, tj za preventivu placa ovolike pare. Sramota je to. Treba dati pare da igraju nasi najbolji igraci, naravno, ali treba i da isto tako daju deci. Za cega smo u obavezi da placamo zdravstveno osiguranje i sta ja znam kad najobicniji lek moramo da kupimo iako placamo zdravstveno. Sve u svemu, kao i svi ostali, sa velikom euforijom cekam prvenstvo i da nasi momci zablistaju!