''Orlovi'' upisali i drugu pobedu u Kini

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.07.2018.
18:24
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Dan za danom, podmlađena reprezentacija Srbije odigrala je tri utakmice na početku turneje u Kini.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Počelo je porazom od domaćina, juče je usledila pobeda nad Angolom, a danas i trijumf nad selekcijom Ukrajine, rezultatom 74:68.

Razvoj događaja podsetio je na jučerašnju utakmicu sa Angolom, dobra odbrana našeg tima, prednost je rasla i do 15 poena razlike, a u finišu opuštanje, pa su Ukrajinci uspeli da se značajno približe. Ipak, selekcija koju sa klupe predvodi Jovica Antonić do kraja nije dozvolila preokret.

Reprezentaciju Srbije je i današnjem meču predvodio trio Krstić sa 13 i Pot i Ristić sa po 12 poena.

''Bila je to treća utakmica u nizu, energetski smo dosta istrošeni, naročito jer smo pred meč sa Ukrajinom izgubili Apića i Tejića, koji su dobili na prve dve utakmice udarce u vrat i leđa.

Obojica nisu mogli danas da pomognu, pa je tako bila skraćena rotacija na centarskim pozicijama, zbog čega smo morali neke igrače sa bekova da pomeramo na centarske pozicije da bismo imali dovoljan broj igrača da održimo dobar ritam.

I pored svih problema, uspeli smo da 38 minuta vodimo osam do 15 poena razlike i držimo meč pod kontrolom, ali smo u poslednja dva-tri minuta napravili četiri izgubljene lopte i dozvolili rivalu lake poene, tako da smo samu završnicu odigrali u egalu, na dva poseda lopte…

Na kraju, uspeli smo da pobedimo što je negde važno, ali je mnogo važnije ono zbog čega smo ovde, a to je da što većem broju igrača damo dobru šansu da bismo ih videli u pravom svetlu u svim mogućim situacijama i na kraju stvorimo jasnu sliku na koga od ovih igrača selektor može da računa u 'prozorima' kvalifikacija koji slede'', izjavio je posle meča Jovica Antonić, a prenosi sajt KSS.

Prve tri utakmice odigrane su u Kinšanu, a sada sledi put u Meihok, na drugi deo turneje, gde će naš tim ponovo odmeriti snage sa selekcijama Kine i Angole.

''Sutra napuštamo Kinšan, očekuje nas naporan put – tri sata autobusom, pa dva dva sata avionom, a onda opet tri sata autobusom. Jedva čekamo da stignemo u Meihok, jer ovde zbog termina utakmica u 15.30 i 16.00 sati nismo bili u mogućnosti da imamo treninge, koji nam trenutno nedostaju da ponovimo stvari koje smo postavili u Beogradu, jer je očigledno da nam nedostaje uigranost'', zaključio je Antonić.

SRBIJA: Tejić, Pot 12 (5 sk), Stojanović 4, Ristić 12 (11 sk), Rebić, Brkić 7 (5 sk), Apić, Đoković 8, Pašajlić 4 (5 sk), Nenadić 8 (5 sk), Krstić 13 (8 sk), Huskić 6 (4 bl).

UKRAJINA: Krutus 2, Belikov 10, Anisimov 5, Prokopenko 10, Daviduk, Kozlov 2, Boarkin, Pustozvonov 12, Konate 4, Sandul 3, Kožemakin 7, Kobets 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke