"Orlovi" u Beogradu - Poraz nije opcija! (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.09.2018.
14:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće takmičarski meč u prestonici posle gotovo deset meseci. Pobeda nad Estonijom je obaveza.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Deset meseci prošlo je od poslednje takmičarske utakmice koju je košarkaška reprezentacija Srbije odigrala u Beogradu.

U hali u kojoj su prošlog novembra izabranici Aleksandra Đorđevića ugostili Austriju i Gruziju večeras će rival "Orlova" biti selekcija Estonije.

Reprezentativci Srbije dočekuju večerašnji meč u hali "Aleksandar Nikolić" pod imperativom pobedi i kao izraziti favoriti. Nakon poraza od Grčke na Kritu naša selekcija nema prava na kiks, pogotovu kada govorimo o duelima sa rivalima kakvi su Estonci.

Aleksandar Đorđević još samo u ovom meču može da računa na igrače koji igraju u NBA ligi i Evroligi, premda treba reći da ni u septembarskom "prozoru" Srbija nije mogla da okupi najjači sastav.

Bez obzira na to, pobeda nad Estonijom ne sme da bude dovedena u pitanje jer kvalifikacije za Mundobasket ulaze u samu završnicu, a malo je verovatno da će "Orlovi" uspeti da nadoknade zaostatak za Grčkom i Nemačkom koje posle sedam utakmica imaju maksimalan skor.

Utakmici u hali "Aleksandar Nikolić" prisustvovaće i najbolji srpski teniser Novak Đoković što u kombinaciji sa našim najboljim košarkašima čini dovoljan razlog da svako ko može dođe i podrži "Orlove".

Meč počinje u 20 časova, a direktan prenos obezbeđen je a prvom programu Radio televizije Srbije.

Grupa L tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke