"Orlovi" se provukli u Beču - Šta ih čeka na leto i kako do Mundobasketa?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.02.2018.
23:49
Izvor: Sportske.net

Četiri reprezentacije, među kojima i Srbija, obezbedile su plasman u drugu rundu kvalifikacija za Mundobasket nakon februarskog "prozora". Šta "Orlove" čeka do kraja godine?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je polovičan učinak u drugom "prozoru" prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će 2019. godine biti održano u Kini.

Nakon poraza od Nemačke "Orlovi" su uz mnogo sreće večeras savladali Austriju i time overili plasman u sledeću rundu kvalifikacija u kojoj će se naći i selekcije Grčke, Francuske i Nemačke.

Novi sistem kvalifikacija podrazumeva da će po tri najbolje reprezentacije iz osam grupa prve runde obezbediti mesto u sledećoj fazi, ali je u isto vreme važno i sa kakvim učinkom prolazite dalje.

Rezultate koje naš nacionalni tim ostvari u duelima sa selekcijama koje će proći u dalji tok takmičenja iz Grupe G biće preneseni u narednu fazu i zbog toga je jako važno kako će "Orlovi" odraditi poslednji "prozor" u junu tekuće godine.

Srbiju čekaju utakmice sa Nemačkom u Beogradu i Gruzijom u gostima i od ogromnog značaja će biti da se na ta dva susreta ostvare pobede.

U drugoj fazi kvalifikacija biće formirane četiri grupe od po šest selekcija, a naš tim će u tom slučaju igrati samo protiv onih reprezentacija sa kojima nije bio u grupi tokom prve faze kvalifikacija.

Igraće se po dvokružnom sistemu u tri "prozora" koji su zakazani za avgust i novembar tekuće godine, odnosno februar 2019. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 26.02.2018
11:10

Važno je, da pobedimo Nemačku sa većom razlikom u Beogradu i tako ćemo osigurati jedno od top 3 pozicija sigurno.

avatar
Dracula
Monday, 26.02.2018
10:59

Ukrstavamo se sa grupom H, iz koje osim Grcke ce proci Letonija i Israel, dakle ne Francuska. Znaci 6 ekipa, Srbija, Nemacka, Gruzija, Grcka Israel, Letonija...Uostalom igramo poslednje dve utakmice 29.06 i 02.07 kada ce svi igraci biti liseni klupskih obaveza tako da se nadam da cemo imati na raspolaganju makar 3-4 igraca iz Evrolige posto ako se uzme u obzir igra proslog vikenda, moracemo da pobedimo obe utakmice da bi imalu nekakvu zalihu za sledecu rundu iz cije grupe na SP 2019 idu 3 od navedenih 6 ekipa...

avatar
zdenkomen
Monday, 26.02.2018
10:03

Kao i u svakom sportu skoro, vode ga oni kojima je interes važniji od sporta. Ne bi da ih nazovem pravim imenom jer neće biti objavljen komentar, ali znajući da većina igrača od onih najboljih selekcija ne može igrati u kvalifikacijama, verovatno će se neke okliznuti i ispasti a otići će dalje one koje nemaju pojma o košarci. Ne mogu da verujem da nekome odgovara propast košarke. Kolike su provizije uzeli da se napravi ovakav format, mogu da zamislim?

avatar
jv
Monday, 26.02.2018
09:40

Glupost veka! Najbolji igrači ne mogu igrati u kvalifikacijama i to daje veliku prednost zemljama koje imaju veliki broj košarkaša, odlučujući postaje kvantitet, a ne kvalitet.

avatar
Čerek Republika Srps
Monday, 26.02.2018
04:27

Ubedljivo najgljuplji sistem takmicenja (u svim spprtovima koje poznajem). 80% igraca koji bi isli na svetsko prvenatvo igra u NBA ili Evro Ligi.