"Orlovi" sa Krita poleću za Kinu! (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.09.2018.
09:57
Izvor: Sportske.net

Poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini košarkaška reprezentacija Srbije počinje gostovanjem na Kritu.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Sve ono što je košarkaška reprezentacija Srbije radila tokom prve runde kvalifikacija za Mundobasket od danas odlazi u arhivu jer će se kroz mečeve sa Grčkom, Estonijom i Izraelom odlučivati o plasmanu na planetarni šampionat.

Srbija je nakon šest odigranih utakmica u kvalifikacijama ostvarila skor 4-2 i zbog toga više gotovo i da nema prava na grešku, a ne može se reći da "Orlove" čeka lak posao u duelima sa pomenutim rivalima.

Borba za odlazak na Svetsko prvenstvo nastavlja se današnjim okršajem sa selekcijom Grčke na ostrvu Krit. Grci će ugostiti izabranike Aleksandra Đorđevića u Iraklionu i nema dileme da će u tom gradu imati odličnu podršku.

Grčka je u drugu fazu kvalifikacija ponela maksimalan skor i zbog toga je pošteno reći da će pritisak biti na našem državnom timu.

Za razliku od većine utakmica prve runde kvalifikacija, obe reprezentacije moći će da računaju na neke od svojih najboljih igrača, s tim što je Srbija u nešto nepovoljnijem položaju zbog odsustva Miloša Teodosića, Bobana Marjanovića i Nikole Jokića.

Valja reći i to da je selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević imao kadrovskih problema i tokom samih priprema za večerašnji meč, pa ćemo tek kada utakmica počne videti za koliko su spremni Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica i Vasilije Micić.

Nakon duela u Iraklionu naša reprezentacija u Beogradu dočekuje Estoniju, a prvu fazu druge runde završiće duelom sa Izraelcima 30. novembra.

Kvalifikacije će biti okončane krajem februara sledeće godine i nadamo se da ćemo nakon duela Srbije i Izraela u Beogradu moći da konstatujemo da je naš nacionalni tim izborio plasman na Mundobasket.

Podsećamo, mesto na planetarnoj smotri izboriće po tri prvoplasirane selekcije iz četiri grupe evropskog dela kvalifikacija.

Utakmica prvog kola Grupe L između Grčke i Srbije igra se večeras od 20 časova uz direktan prenos na prvom programu Radio televizije Srbije.

Grupa L:
1. Nemačka 6 6-0 12
2. Grčka 6 6-0 12
3. Srbija 6 4-2 10
--------------------
4. Izrael 6 3-3 9
5. Gruzija 6 2-4 8
6. Estonija 2-4 8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
otopsss
Thursday, 13.09.2018
12:56

Ako ne pobedimo Izrael, Gruziju i Estoniju ni ne zasluzujemo da budemo tamo...