"Orlovi" pregazili Finsku u Zrenjaninu, svi se upisali!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 07.08.2019.
22:45
Izvor: Sportske.net

Neka se spreme Litvanci.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaši Srbije ostvarili su još jednu pobedu na pripremama za Mundobasket 2019 pošto su savladali selekciju Finske sa 95:75 (28:25, 26:11, 24:24, 17:15).

Bez Bogdanovića, Bjelice, Gudurića, Jokića i Micića, reprezentacija Srbije nije dovela u pitanje pobedu niti u jednom trenutku

Bila je to očekivan trijumf "orlova" u dupke punoj "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, međutim gosti su napravili dosta problema u prvoj četvrtini, da bi izabranici Aleksandra Đorđevića veliku razliku napravili u drugoj četvrtini kada je bilo 54:36.

U sličnom ritmu su srpski košarkaši nastavili do samog kraja meča, a posebno je atraktivna partija bila ona Bobija Marjanovića u poslednjoj četvrtini. Napomenućemo i to da su se svi košarkaši Srbije upisali u strelce.

Posle meča u Zrenjaninu, ekipa se vraća za Beograd gde će u subotu od 21 sat protiv Litvanije u "Štark areni" imati oproštaj od srpske publike.

Protiv istog tima, izabranici Aleksandra Đorđevića igraće 12. avgusta u Kaunasu.

Nakon toga Srbija će od 16. do 18. avgusta igrati na Akropolis kupu, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska.

Sastav Srbije:

Teodosić, Simonović, Lučić, Milosavljević, Raduljica, Birčević, Todorović, Milutinov, Jović, Avramović, Jovanović, Marjanović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Friday, 09.08.2019
11:08

* jer bih, ne da bih

avatar
Old_school
Thursday, 08.08.2019
08:23

Ovih 5 sto nije igralo bi bili prvaci Evrope lagano.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 07.08.2019
23:07

Marjanovic i Milutinov su pokazali kako treba izdominirati kad si znatno jaci na nekoj poziciji
Jovic odigrao kolko je bilo dovoljno
Teodosic pokazao da je i dalje nespreman za ozbiljne utakmice na SP. Nadam se da ce povratiti formu
Simonovic i Bircevic ko i uvek odigraju svoje uloge, pogotovo u pripremnom periodu
Gagi i Lucic klasicno odrade svoj posao
Raduljica ko Raduljica, odigra onoliko koliko je potrebno
Todorovic, Avramovic i Jovanovic su pokazali da nisu nivo za 12., ali im ipak hvala na svemu sto su uradili za reprezentaciju u ovom periodu i nadam se da im je ista donekle vratila nekim unosnijim ugovorima u karijeri,

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 07.08.2019
23:04

Finska je inace kosarkaska velesila.

avatar
REVØLT
Wednesday, 07.08.2019
22:52

Teodosic, Jovic, Micic, Bogdanovic, Milosavljevic, Guduric, Todorovic, Lucic, Bjelica, Jokic, Milutinov, Marjanovic.

avatar
Skaut1
Thursday, 08.08.2019
10:40

Hahaha, ma kakav Todorović, šališ se ?! On ne bi bio na spisku čak ni da je u formi u kojoj je bio pre povrede, a kamoli ovako kada je prilično daleko od iste. Mislim da će Sale Nacionale u odnosu na ovaj tvoj spisak voditi Raduljicu i Simonovića, a da na spisku neće biti Todorovića, i verovatno Gudurića. To je moje očekivanje, ne moj izbor. Na mom spisku bi uvek u 12 bilo mesta za Kalinića, samim tim (pošto je tu i Lučić), ne bi bilo mesta za Simonovića, a da je Mačvan fit, i jedna od četiri petice bi bila višak (nažalost verovatno Raduljica). Kod bekova je možda još teži izbor, jer je Gudurić jedini uz Micića relativno mlad, ali mislim da u ovom trenutku Milosavljević mora da ima prednost (prošle godine nisam tako mislio, ali sada je definitivno tako). Što se Nedovića tiče, i da nije sklon povredama mislim da on nema mesta u najboljih 12. U svakom slučaju bolje da selektor ima slatke muke, nego da bude kao na poslednjem EP...I da ne zaboravim, iako bi to za mene bila noćna mora, ne bi me potpuno iznenadilo da na neki volšeban način opet bude mesta u 12 i za Birčevića. Nije mnogo realno, ali je moguće.

avatar
Skaut1
Monday, 12.08.2019
14:43

Logično je da će voditi i Lučića i Simonovića, ukoliko ne povede Birčevića (u obrnutom slučaju bi Simonović morao biti prekobrojan), jer osim Bjelice nemamo klasičnu četvorku, pa bi tu poziciju mogli da po potrebi popune i Lučić i Simonović (Todorović svakako ne), a povremeno i Jokić. Da se ne vraćamo na značaj Kalinića (kojeg se selektor olako odrekao) na obe strane terena, mada prvenstveno u odbrani, i u slučaju da je on bio u sastavu, naravno da ne bi bilo mesta za Simonovića. Voleo bih ja da su Marković i Micov u kombinaciji, pa da još teža bude ta slatka muka koga povesti, a koga ne...Nažalost, izgleda da Tea nećemo gledati na SP. I dalje smo jaki, samo treba sve to da legne...

avatar
REVØLT
Thursday, 08.08.2019
23:55

E, hajde da pisemo o tome koga bismo vodli da se Markovic nije oprostio i da Micov nije precrtan, moze?! Bas da sam zasluzio da se toliko smejete da bih pre poveo Todorovica nego Simonovica, stvarno...