''Orlovi'' po planu - Tri od tri!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.09.2015.
16:10
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda reprezentacije Srbije na Evrobasketu, treća uzastopna u Grupi B, za ostanak na prvom mestu na tabeli.

Beta/Photo/Markus Schreiber
Beta/Photo/Markus Schreiber

Povezane vesti

Posle dve veoma teške utakmice, pravih derbija protiv Španije i Nemačke, a onda i jednodnevne pauze, reprezentacija Srbije danas je bez većih problema slomila otpor selekcije Islanda, poslednjeplasirane u našoj grupi.

Saletovi ''Orlovi'' su danas u Berlinu upisali svoju najubedljiviju pobedu od početka takmičenja - na kraju 93-64 za Srbiju.

Reprezentativci Srbije su od samog starta meča pokazali da su znatno kvalitetniji rival od Islanđana, a tokom prve deonice se posebno istakao Nikola Kalinić, najpre sjajnom ''rampom'', a onda i trojkama, zahvaljujući kojima je Srbija uspela da se značajnije rezultatski ''odlepi''.

Prvu četvrtinu naš tim je dobio sa 24-16, i do kraja poluvremena ''Orlovi'' to vođstvo rutinski održavali.

U nastavku, naši su ''dodali gas'', razlika je postajala sve veća u korist reprezentacije Srbije i do kraja se samo postavljalo pitanje kojim će se rezultatom završiti današnji meč.

Ovakav razvoj događaja dao je priliku i selektoru Đorđeviću da razigra i one igrače koji su u prethodna dva meča imali manju minutažu, poput Milosavljevića ili Milutinova, ali i da, koliko je to bilo moguće, odmori nosioce igre.

Do novog trijumfa Srbiju su danas predvodili Nemanja Nedović sa 15, Miroslav Raduljica 13 i Nikola Kalinić sa 12 poena, a zapaženi su bili i Ognjen Kuzmić sa 11 postignutih poena i Bogdan Bogdanović sa devet poena, sedam skokova i šest asistencija.

Kako smo objavili tokom meča, ovu utakmicu je uživo pratio i proslavljeni NBA trener Greg Popovič, a naredni rival Srbiji biće selekcija Turske. Taj meč je na programu sutra, u istom terminu - od 14 časova i 30 minuta.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vekson
Tuesday, 08.09.2015
17:29

Teo neka nastavi asistirati i pronalaziti rješenja kao i do sada i dosta od njega. Imamo mi ko će trojke bosti. Samo neka ovako nastave!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 08.09.2015
16:51
avatar
Return оf the King
Tuesday, 08.09.2015
16:44

Rutina. Drago mi je da su Gagi i Milutinov osetili parket, postigli poene. Jednostavna razlika u klasi, ali ipak sve najbolje ekipi Islanda, onakvo navijanje na - 30, sjajna , simpaticna ekipa. :)

avatar
The Best (I\'m back)
Tuesday, 08.09.2015
16:30

Nek mi neko objasni sta se desava sa Teom? Danas opet 0/3 trojke, onu prvu jedva dobacio do kosa...nadam se da ce biti bolje...

avatar
Return оf the King
Tuesday, 08.09.2015
16:45

Polako....Bice Teo najbolji kada je najpotrebnije. Uz Vasilisa i Parkera je najbolji plej na ovom prvenstvu, njegov kvalitet ce isplivati bas kad igra protiv njih, kad bude najbitnije. :)

avatar
Z
Tuesday, 08.09.2015
16:27

Bravo momci! Evidentna razlika u kvalitetu, stoga svaka cast na pristupu utakmici...Islandjanima sve najbolje, presimpaticna ekipa.

avatar
Dakijev psihijatar
Tuesday, 08.09.2015
16:14

Rutinski.Kalinic proradio,Bogdanovic mozda ne kosgeterski,ali je odigrao odlicnu rolu i na kraju Milutinov kako me odusevio zadnjim potezom vidi se da zna znanje.OStali standardno dobri NEdovic i Kuzmic fantasticni.Idemo momci do zlata !