"Orlovi", neka Srbi budu 'VESELI'! (18.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.09.2015.
12:34
Izvor: Sportske.net

Vicešampioni sveta nalaze se pred prvom od poslednje tri prepreke koje im stoje na putu ka tituli prvaka Evrope. Četvrtfinalni okršaj sa Česima biće prilika da "Orlovi" dokažu kvalitet i karakter pošto će za rivala imati jako neugodnu ekipu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Kada je grupna faza Eurobasketa okončana mnogi su gladajući donji deo kostura počeli da priželjkuju i najavljuju četvrtfinalni duel Srbije i Hrvatske.

"Orlovi" su svoj zadatak u osmini finala rešili uspešno, dok su komšije pale na ispitu, pa ćemo izabranike Aleksandra Đorđevića večeras gledati u duelu sa Janom Veselim i njegovom češkom družinom.

Nakon blamaže koju su Česi priredili Hrvatima u osmini finala Srbija nema pravo da potceni protivnika što se pokazalo i u duelu sa Finskom. Samo maksimalan pristup može da donese uspeh i plasman u samu završnicu turnira.

Četvrtfinalni rival izabranika Aleksandra Đorđevića ne spada među reprezentacije od kojih se treba plašiti ali u svojim redovima ima igrače koji umeju da "zakuvaju čorbu" protivniku.

Čehe su u dosadašnjem toku Eurobasketa predvodili bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde Jan Veseli i Blejk Šilb, dok se pored "Letećeg Čeha" kao lider nameće i Tomaš Satoranski.

Ostali Češki reprezentativci nastupaju u domaćoj ligi i najveća snaga ekipe koju predvodi Ronen Gincburg leži u timskom duhu koji je vodio Čehe do četvrtfinala.

Poraze u grupnoj fazi Eurobasketa Češka je doživela od Letonije i Litvanije, dok su pobede ostvarene nad Estonijom, Ukrajinom i Belgijom. Kako je već rečeno, u osmini finala "stradali" su Hrvati (80:59) a večeras će za rivala imati vicešampiona sveta.

Četvrtfinalna utakmica na Eurobasketu između selekcija Srbije i Češke zakazana je za 18.30 i biće odigrana na stadionu "Pjer Moro" u Lilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
XL
Wednesday, 16.09.2015
15:02

Uh, adrenalin mi je jak od jutros, nadam se da dobijamo, samo da krene sut.

avatar
iskusna vezara
Wednesday, 16.09.2015
14:36

prizeljkujem i ocekujem dvocifrenu pobedu

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 16.09.2015
12:56

Ovo ce biti lagana pobjeda za Srbiju jedno 15 razlike

avatar
Dr Pavlovic
Wednesday, 16.09.2015
12:49

Samo jako do pobede! Jaci smo al nema opustanja

avatar
wsaydxert
Wednesday, 16.09.2015
12:49

samo napred momci!!!