"Orlovi" napadaju jednu od dve medalje, zna se ko je favorit!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.08.2019.
14:57
Izvor: Sportske.net

Na konferenciji za mediju na Kopaoniku su pored selektora Đorđevića govorili i srpski reprezentativci.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Preneli smo Đorđevićeve izjave povodom konačnog spisak reprezentacije i jedne ideje koja bi mogla da nam donese prevagu u Kini, više OVDE.

Selektor Srbije je govorio i o ciljevima naše reprezentacije, jasno, napadamo medalju, a istakao je i da nije samo selekcija SAD jaka, već da će na planetarnoj smotri biti mnoštvo sjajnih reprezentacija.

"Ove godine smo spremni sa napadnemo jednu od dve medalje, jer je jedna već rezervisana za neku reprezentaciju, ali mi smo svesni svega u šta ulazimo.

Igrači su spremni, nema povreda. Nama je cilj da uspostavimo jednakost u njihovoj igri, jer naši igraci dolaze iz različitih liga, neki su završili neki kasnije, mi sad pokusavamo da uskladimo sve.

Grčka, Litvanija, Španija, Francuska, Italija, Kanada, Argentina ... Sve su to jake reprezentacije, nije samo Amerika jaka, biće ovo jedno zanimljivo i jako takmičenje
", dodao je Đorđević.

Govorili su za medije i srpski reprezentativci Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica, a novi plejmejker Virtus Bolonje zna koje prvi favorit u Kini.

"SAD u bilo kom sastavu da ode u Kinu prvi su favoriti. Mi posle dugo godina idemo na šampionat takođe kao jedni od favorita, sigurno je veći pritisak. Ipak, navikli smo da igramo pod teretom i mislim da to neće biti problem", istakao je Teo.

On dodaje i da jedva čeka turnir u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

"Neće biti problem adaptacije, godinama smo uz Saleta i znamo šta traži od nas. Tu su i igrači koji su igrali "prozore" u kvalifikacijama, tako da su i oni spremni", dodao je Teodosić.

Bjelica ističe da niko nije iznad tima.

"Da li će Sale imati problem da uklopi toliko zvezda? Ne osećam se kao zvezda, ne verujem da bilo ko iz ekipe to misli jer nismo takvi. Međutim, imamo Jokića koji je najbolji centar u NBA ligi, jeste superstar, ali kada smo u reprezentaciji onda smo prava grupa", istakao je košarkaš Sakramento Kingsa.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke