Optimistička poruka iz Zvezde: ''Ovaj sistem je napravljen da traje!''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 18. jun 2017.

 • 16:55

 • Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Nebojša Čović tokom vikenda obavio razgovore sa većinom igrača i članovima stručnog štaba. Novi ugovor već mesec dana čeka trenera Dejana Radonjića!

Optimistička poruka iz Zvezde: ''Ovaj sistem je napravljen da traje!''
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
I pored brojnih najava osipanja šampionskog tima Zvezde ovih dana, a onda i vesti iz FIBA koja je crveno-belima stavila veto na registraciju novih igrača dok ne izmiri obaveze prema Izraelcu Galu Mekelu, danas je iz Crvenme zvezde mts stigla optimistička najava kada je u pitanju sledeća sezona.

Jasno je da će uprava crveno-belih, bez obzira na sve probleme, učiniti sve da zadrži okosnicu tima, ali i trenera Radonjića, kome je još pre oko mesec dana ponuđen novi dvogodišnji ugovor!

Saopštenje Crvene zvezde mts na tu temu, u nastavku prenosimo u celini.

''KK Crvena zvezda mts okončao je u petak 16. juna 2017.godine najuspešniju sezonu u istoriji kluba, a već u subotu i nedelju predsednik kluba Nebojša Čović obavio je sa svojim saradnicima niz aktivnosti u cilju što bolje pripreme kluba za sledeću takmičarsku sezonu, koja počinje 01.07.2017.godine.

U sklopu tih aktivnosti obavljen je razgovor sa većim brojem igrača (izuzev Amerikanaca Votersa i Tompsona kojima je istekao ugovor, i koji su otputovali u SAD, kao i Dženkinsa koji ima ugovor sa Crvenom zvezdom za sezonu 2017-2018),  kao i delom stručnog štaba, osim prvog trenera Dejana Radonjića, kome ističe ugovor sa krajem sezone, 30.06.2017.godine.

Dejanu je u razgovoru sa predsednikom kluba još krajem maja izneta ponuda za novi dvogodišnji ugovor, a tim povodom biće obavljeni i dodatni razgovori.

Prilikom sastanaka, prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović je informisao sagovornike o aktuelnoj situaciji, daljim aktivnostima koje klub planira kako bi spreman dočekao predstojeće izazove.

Jedna od tema bila je finansijska situacija kluba, a svi igrači i stručni štab prema kojima postoje određene finansijske obaveze, izrazili su želju da i dalje budu deo porodice KK Crvena zvezda, ali i iskazali veliko poverenje u klub koji se i prethodnih godina suočavao sa sličnim izazovima, ali je uspevao da izmiri obaveze prema svojim igračima i trenerima, i to pre početka nove sezone.

Jedan od najiskusnijih u redovima Crvene zvezde mts Milko Bjelica, koji će biti i predstavnik kluba na redovnom godišnjem sastanku Evrolige u Barseloni koji je za igrače planiran već 20.juna, istakao je tokom razgovora izvanredne uslove za rad koje je imao u crveno-belom dresu ove sezone, posebno prisećajući se nekih ranijih vremena kada je igrao u dresu Crvene zvezde.

Čelni ljudi KK Crvena zvezda mts nastavljaju dalje planirane aktivnosti u cilju pripema za narednu sezonu, o čemu ćemo redovno obaveštavati javnost.

U želji da dostojno proslavimo jedan od najvećih uspeha u istoriji ovog velikog kluba, nećemo se baviti brojnim glasinama, spekulacijama i kombinatorikama o odlascima igračkog kadra i stručnog štaba koji se pojavljuju u javnosti. Ovaj sistem je napravljen da traje...'',
navodi se u današnjem saopštenju.

--
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari