Opet taj Jokić, sad krade i pogađa trojke!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 31.01.2016.
09:22
Izvor: Sportske.net

Još jednom Nikola Jokić sjajan, ponovo dabl-dabl i čak 5 ukradenih lopti. Bobi i Sparsi se loše proveli kod Lebrona, frka za šampiona u Filadelfiji...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Klivlend je poslao poruku pobedom protiv San Antonija. Lebron Džejms je dominirao sa 29 poena, 5 skokova i 7 asistencija, imao je malih problema sa opremom na početku, ali je delovao nezaustavljivo za košarkaše Sparsa.

Ovo je četvrta pobeda za Kavser od promene trenera, Tajron Lu je na putu da ih transformiše u napadačku ekipu, postižu mnogo više poena nego pre. Ali, odigrali su i dobru odbranu, pa San Antonio nije imao šansu. Inače, Lebron je pogrešio nijansu šortsa koji je obukao.

Boban Marjanović je u redovima gostiju ubacio 3 slobodna bacanja, igrao je okruglo 10 minuta.

Drama u Filadelfiji u duelu najgoreg i najboljeg. Voriorsi su bili na putu da izgube meč protiv Siksersa iako su u prvom poluvremenu dominirali. U nastavku su postigli svega 35 koševa, pa je na kraju Harison Barnsa pogodio trojku u poslednjoj sekundi za trijumf pomalo neozbiljnog šampiona.

Bili su na +24 u nastavku, a onda dozvolili domaćinu da serijom 15:2 izjednači u finišu. Na kraju, samo sreća je spasila goste kojima će ovo biti verovatno pouka. Klej Tompson je ubacio 32 poena, Kari 23, naq drugoj strani Iš Smit 16, Ajsija Kanan 18 za najslabiju ekipu u ligi.



Derbi severa je pripao Kanađanima, u Torontu je pao Detroit, a za Reptorse je 11. pobeda u nizu najbolja serija u istoriji franšize. DeRozan je dao 29 poena, a trener Kejsi koji je stvorio ovaj odlični tim je bio nezadovoljan završnicom, u poslednjoj četvrtini njegov tim je primio 35 poena, ali i sačuvao pobedu.

Nikola Jokić je ponovo bio odličan, novi dabl-dabl za Srbina, 16 poena, 11 skokova i čak 5 ukradenih lopti. ipak, Nagetsi su u Indijani pali u produžetku. Monta Elis je bio enigma sa 32 poena, pa su Pejkersi koji su u regularnom delu propustili šansu da pobede ipak na kraju slavili.

Jokić je impresionirao, pre svega igrom u odbrani, način na koji je ukrao par lopti je oduševio navijače Nagetsa. Uz to pogodio je i trojku i pokazao da može da bude opasnost i spolja.

Svi su očekivali da Entoni Dejvis završi poslednji napad na meču između Pelikansa i Netsa. Ali, DžejRu Holidej je iznenadio sve driblingom i šutem na 1.2 sekunde pre kraja, pa je pobeda ostala u Nju Orleansu.



Vizardsi su preživeli 40 poena Džejmsa Hardena i slavili u Teksasu. Džon Vol je odigrao simultanku i sa 19 poena, 13 asistencija i 8 skokova doveo tim do preokreta i pobede na ovom gostovanju. Tako je ekipa iz prestonice prekinula seriju od tri poraza i pokazala svu svoju ćudljivost, mnogo bolje igraju protiv jačih rivala.

Mark Gasol i Džef Grin su uspeli da dovedu Memfis do pobede nad Sakramentom. Izgledalo je da je sve rešeno nakon što su "Grizliji" imali +22 na poluvremenu, ali su u poslednjoj četvrtini primili 40 poena i na kraju strepeli.

Španac je ubacio 22 poena, Grin 29, na drugoj strani oporavljeni Gej 21, Daren Kolison 20, za pobedu je Kingsima nedostajao bolji Kazins koji je završio sa 17 poena, ali se baš ispromašivao.

Rezultati:

Filadelfija - Golden Stejt 105:108
Indijana - Denver 109:105
Nju Orleans - Bruklin 105:103
Toronto - Detroit 111:107
Hjuston - Vašington 122:123
Memfis - Sakramento 121:117
Klivlend - San Antonio 117:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke