Opet sjajni Štimac, drama pripala Atinjanima! Kalatesovo maestralno veče!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 16.11.2017.
20:23
Izvor: Sportske.net

Panatinaikos je slavio u Istanbulu, Efes ostaje na dve pobede. Kalates flertovao sa tripl-dablom!

EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Nakon prvih pet kola ekipa Efesa nije imala niti jednu pobedu, nakon toga je vezala dve pobede, ali je danas prekinula taj niz iako početkom poslednje deonice protiv Panatinaikosa nije izgledalo tako.

Efes je poražen sa 81:82 nakon drame, Kalates je na kraju heroj Panatinaikosa, a Vladimir Štimac je pružio još jednu dobru partiju.

Nakon što je u prošlonedeljnom kolu bio MVP, i ovoga puta je pokazao klasu. Imao je 15 poena, 6/6 za dva.

Sa samo devet košarkaša u rotaciji Efes je počeo utakmicu, a gosti su bili bolji na početku, otišli su čak i na +10 u dva navrata.

Fantastično je Efes igrao drugu deonicu, nakon serije 9:0 uspeli su da pređu u prednost, ali se Panatinaikos vratio novom serijom na drugoj strani, od 42:37 za Efes, stigli su do 43:46.

Tokom čitave treće deonice prednost Panatinaikosa je bila između 2 i 6 poena, a odmah na startu poslednje deonice Efes stiže do prednosti.

Krunoslav Simon trojkom i Danston dvojkom su odveli Efes na +7, ali se gosti nisu predavali i ponovo su vratili prednost kada je Kalates pogodio trojku na 4 minuta do kraja.

Ipak, Krunoslav Simon je drugom trojkom, odnosno svojim šestim poenom, uspeo da održi svoj tim u igri.

Na ulazu u poslednji minut bilo je 79:79, ali je u narednom napadu Nik Kalates pogodio trojku. Do kraja, samo je Danston uspeo da smanji rezultat, u poslednjem napadu Gist je izblokirao Mekoluma za pobedu gostiju.

Motum je imao 21 poen za Efes, Štimac 15, Danston 14. Kod gostiju Kalates ubedljivo najbolji sa 29 i indeksom 42! Imao je 29 poena, 10 asistencija i 9 skokova, falio mu je jedan skok za tripl-dabl.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 16.11.2017
21:29

U Jugoslaviji bi Perasovicu oduzeli pasos, da ne bruka trenersku struku sa ovih prostora.