Opet "kvoterbek" Jokić, jedna od asistencija nedelje u noći Džamala Mareja! Teo "prodao" zaštitni znak, starter Bobi opet dobar!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 06.11.2018.
08:37
Izvor: Sportske.net

Jokić ne šutira, ali asistira, Džamal Marej imao noć karijere, uz asistencije našeg centra. Klipsi dobili, Teu mala minutaža, ali i šansa da opet napravi nešto prepoznatljivo, starter Bobi i njegov najbolji drug Haris srušili Minesotu.

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Denver je kako stoje stvari zaista materijal za velike stvari ove sezone. Nagetsi su dobili devetu od deset utakmica, u Koloradu je pao Boston, a "Pepsi Centar" je zapalio Džamal Marej partijom karijere.




Ubacio je 48 poena, jasno rekord, 19 u poslednjoj četvrtini, pa su posle lošeg starta, uspeli da sruše Boston.

Ono je najbolji start Nagetsa u poslednje 42 godine.

Marej je inače pokušao što je razbesnelo Kelte, kada je sve bilo odlučeno da zaokruži na 50 poena, ali kako kaže nije želeo da pokaže nepoštovanje. Nikola Jokić je ponovo ubacio samo 8 poena, šutirao samo tri puta, ali je imao 10 asistencija i 8 skokova, potpuno se podredio timu. Asistencija koju ste videli je najduži pas za trojku ove sezone, bez sumnje, u NFL stilu i biće u konkurenciji za jedan od poteza nedelje...

Ispred Nagetsa su, sa pobedom više Voriorsi. Šampion je stigao do desetog trijumfa na tipičan način, pojačali su posle poluvremena, treću četvrtinu dobili sa 34:15 i to je bio kraj nade za "Grizlije". Klej Tompson je ubacio 27 poena, Durant 22, Ker je imao luksuz da odmori svoje zvezde.

Tobijas Haris je nastavio sa odličnim partijama, ubacio je 22 poena, njegov najbolji drug Bobi Marjanović dodao 10, uz 9 skokova i 2 blokade, ponovo je bio starter, Klipsi su na 5-4 posle pobede nad Minesotom. Teodosić je za desetak minuta šutnuo jednom, pogodio trojku, imao 4 asistencije, od kojih je jedna zaštitni znak, kroz noge rivalu...

U finišu su Rouz i Batler zajedničkim snagama uspeli da vrate goste u igru, bilo je dosta tenzija, ali na kraju Klipersi su slavili, a Minesota je i dalje bez pobede van svoje dvorane.

Toronto je najbolji tim Istoka, stigli su takođe kao i Voriorsi do desete pobede i to na teškom gostovanju u Juti. Lovri je predvodio tim sa 17 poena, 11 asistencija i 7 skokova, nije im bio potreban ni Leonard koji je presedeo meč na klupi. Pacifikovali su Jutu, odličnom igrom kompletne petorske, na ruku im je išla i povreda Donovana Mičela. Ali, pogodili su sve, pogotovo Ibaka koji je ponovo bio bez promašaja, Španac je od poslednjih 29 šuteva pogodio 27, meč je završio sa 17 poena...

Ovo je četvrti poraz za Jutu u nizu, ovako loši nisu bili pet godina, u sezoni 2013-14 ostvarili su samo 25 pobeda u regularnoj sezoni. Oni su bez pobede kod kuće, poslednji put su još 1974. bili ovako loši pred svojim navijačima, ali to nije bilo u Juti, već u Nju Orleansu...

Oklahoma je posle četiri uvodna poraza pobedila pet puta, noćas su dobili Pelikanse uz 23 poena Pola Džordža, na drugoj strani Džulijus Rendl je brojao do 26. Mirotić je ubacio 16, uz isto toliko skokova, ali za pobedu je Nju Orleansu bio potreban bolji Entoni Dejvis, on je dao 20 poena, uz ne baš dobar šut, a napravio je i pet grešaka. Pelikansi su izgubili 20 lopti, nisu iskoristili to što se Vestbruk povredi. Gosti su sišli na poen minusa u poslednjem minutu, ali su Šreder i Džordž ipak sačuvali pobedu Tanderu. Vestbruk je povredio zglob, ne bi trebalo dugo da odsustvuje.

Dva produžetka u Njujorku, ono što je nekada bio veliki derbi, sada je sudar očajnika, oba tima imaju po tri pobede. Bulsi su slavili u MSG, Zak Lavin je ubacio 41 poen, rekord karijere. I Orlando i Klivlend se neće baš puno pitati na Istoku, domaćin je na Floridi stigao do četvrte pobede u sezoni, uz 23 poena Arona Gordona, Vučević je dao 14, uz 10 skokova. Meč je rešen u poslednjoj sekundi Furnije je pogodio sa sirenom za veliku radost Medžika koji je vezao dve pobede, retko im se to dešava. Inaće, Kavsi su bili na +5 u poslednje 24 sekunde i izgubili utakmicu.

Hjuston je dobio derbi u Indijani, teško se izvlače pobede na ovom gostovanju, odmorni Harden je ubacio 28 poena, imao 6 asistencija, 4 skoka, 3 ukradene lopte i blokadu. On je i bio prevaga u noći kada su oba tima loše šutirala, Oladipo je takođe ubacio 28 poena, ali "Bradonja" je pogodio ključnu trojku u poslednjem minutu, a onda sa linije bacanja dokrajčio domaće. Posle 1-5 starta, Hjuston se stabilizovao i dobio sva tri meča na istočnoj turneji.

Produžetak u Detroitu, Majami je odneo pobedu sa severa, Dragić je ubacio 21 poen, imao 7 skokova i 6 asistencija, Džoš Ričardson ubacio 21 poen. Na drugoj strani Dramod 25 poena, 24 skoka, ali je promašio šest bacanja, i Redži Džekson je dao 25 poena, Grifin 24, uz 15 skokova. Bilo je drame, Dramond je ubacio koš u poslednjoj sekundi iz odbojke, izborio produžetak, ali iako bez svog prvog centra Vajtsajda, Hit je herojski izdržao, u produžetku je Ričardson sipao poene, Vejd je dodao 18 poena sa klupe, pa je Majami prekinuo seriju od tri poraza. Pistonsi su izgubili pet u nizu.

Rezultati:

La Klipers - Minesota 120:109
Golden Stejt - Memfis 117:101
Juta - Toronto 111:124
Denver - Boston 115:107
Oklahoma - Nju Orleans 122:116
Njujork - Čikago 122:116 pr.
Orlando - Klivlend 102:100
Indijana - Hjuston 94:98
Detroit - Majami 115:120 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Znajsha
Tuesday, 06.11.2018
16:45

Nikola je izuzetno inteligentan. Ne ide glavom kroz zid, ne forsira sebe samo na broj poena i na to da sve ide preko njega vec razigrava svoja dva beka.Tako da ih ubacuje u vatru da odradjuju posao.Takticki vrlo lukavo a drugo izgleda da svi pucaju od samopouzdanja.Podigao je svoj nivo igre na nivo NBA zvezde.da se mlatio sa reprezentacijom po kvalifikacijama od toga ne bi bilo nista.Nikola je vec sada kao 2Divca.

avatar
dusko
Tuesday, 06.11.2018
16:00

a koje taj Jokić, stalno o njemu pisu ?

avatar
Alex_Alfa
Tuesday, 06.11.2018
10:18

Mala ispravkica, Jokić je imao 8 asistencija a 10 skokova.