Operacija Unikaha - Revanš ili nastavak krize (19h)

Autor: Boban Filipović
petak 02.03.2018.
14:35
Izvor: Sportske.net

Pravo je vreme da se Zvezda probudi iz kome.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Crveno-bele večeras očekuje duel sa Unikahom u 24. kolu Evrolige.

Andalužani su dužnici šampiona Srbije, Zvezda je u Malagi poražena prilično ubedljivo, 14 razlike. Bilo je to jedno od bleđih zdanja Alimpijevićevog tima, ekipa je delovala beskrvno, letargično, nešto nalik izdanjima novijeg datuma, kao što su npr. gostovanje u Bambergu ili finale Kupa Radivoja Koraća protiv večutog rivala Partizana u Nišu.

Večeras u 'Pioniru' je prilika ne samo za revanš već i za izlazak iz krize.

Alimpijević neće moći da računa na Dangubića, biće to veliki hendikep posebno u defanzivi, gde Zvezda inače izrazito loše stoji. Mada, "vreća za udaranje" je uglavnom bila na strani.

I Đoan Plaza se suočava sa kadrovskim problemima, najbolji strelac ekipe Nemanja Nedović je pod velikim zankom pitanja jer je zapatio grip i pitanje je da li će biti sposoban da nastupi, dok iskusni centar Šermadini ima muke sa bolom u stopalu.

Zvuči kao fraza, ali Zvezda zaista mora da podigne nivo igre u odbrani ako želi da prekine agoniju. Nevezano za to da li će igrati Nedović ili ne, Unikaha, iako nije krem evropske košarke, ima vrlo respektabilan sastav i više igrača u timu koji mogu da budu ozbiljan pretnja.

Setimo se da je jesenas Finac Sasu Salin spakovao pet trojki, Džejms Ogastin je dabl-dabl mašina, MekKalum i Vačinski su usponu forme, a valja podsetiti da je bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević uvek posebno inspirisan protiv Zvezde.

Što se crveno-belih tiče, stvari deluju prilično zabrinjavajuće, Ročesti, Feldin i Bjelica su u padu forme, Pero Antić je u kontraritmu zbog čestih pauza, a opšte je mesto da kada ne ide šut, adekvatan plan B ne postoji i improvizacije pojedinaca retko donose povoljan rezultat.

Zvezdi je sada preko potrebna podrška njenih navijača, pun 'Pionir' je umeo često da bude vetar u leđa i bitan faktor. Međutim, i to mora da se zasluži, pre svega žarom borbe na terenu.

Utakmica počinje u 19h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Friday, 02.03.2018
18:43

Msm divna sezona i teska za podneti jako,gledam i skoro da zaplacem a opet gledam.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 02.03.2018
17:27

Lepo ih pustimo(ako nas krene) jer njima treba,a nama nista ne znaci,pa nam mozda nekad vrate. Gazda ti vidi Brown-a iz Efesa da dovedes,njega ce gledati da se rese,a nama bi znaci 2x vise nego Pipen Bulsima.