Operacija Efes - Recept za uspeh je već poznat, ali...

Autor: Boban Filipović
petak 12.01.2018.
11:48
Izvor: Sportske.net

Zvezda danas gostuje timu koga je najubedljivoje savladala ove sezone u Evroligi. Može li do "duple" pobede nad Turcima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Pre nešto više od mesec dana pukla je stotka u 'Pioniru', kada je šampionu Srbije i Jadrana gostovao Anadolu Efes.

Predvođeni na terenu Džejmsom Feldinom, koji je zabeležio rekord karijere ubacivši 29 poena, te nošeni sa tribina frenetičnom podrškom 'delija', koje su bile u stanju opšte euforije zbog plasmana fudbalera u nokaut fazu Lige Evrope nakon pobede nad Kelnom na 'Marakani', Zvezda je samlela Turke u dvorani 'Aleksandar Nikolić' sa 100:81.

Zanimljivo, to je crveno-belima najubedljivija pobeda u Evroligi u dosadašnjem toku sezone, mada je mogla da bude još ubedljivija da "ljudi u crnom" u par navrata nisu davali Efesu "veštačko disašnje", ali ni ono nije pomoglo da se spreči najteži evroligaški poraz.

Međutim, od tog prvog okršaja su se neke stvari promenile. Došlo je do promene na kormilu, preuzeo ga je Ergin Ataman umesto Velimira Perasovića, a došlo je i do nekih promena i kada je u pitanju sam roster.

Sa bivšim igračem Partizana Edom Murićem je raskinuta saradnja, a još više "bode oči" to što jedan od najzapaženijih igrača Efesa na meču u Beogradu, plejmejker Džoš Adams, više nije deo ekipe. Ovaj Amerikanac je prešao u Bešitkaš. Umesto njega je stigao njegov sunarodnik sa respektabilnim NBA iskustvom Daglas Toni.

Uz to, valja napomenuti da se jedan od najboljih Efesovih igrača Derik Braun u međuvremenu oporavio od povrede, njegov tanak učinak u 'Pioniru' je bio posledica njegove rovitosti, a u bliskoj prošlosti je znao da bude baš nadahnut protiv Zvezde.

Derik Braun

Od ukupno četiri pobede u dosadašnjem toku sezone, Efes je dve zabeležio kod kuće. Timovi koji su "ostavili kosti" na Bosforu su Olimpija Milano i Brose Bamberg, dakle ekipe iz "donjeg doma". S druge strne, samo su Real Madrid i moskovski CSKA rutinski slavili u Istanbulu u ranoj fazi takmičenja, dok su potom Unikaha, Panatinaikos, Baskonija i Olimpijakos izlazili kao pobednici iz duela u kojima je odlučivala jedna lopta.

Sve ovo navodi da Crvena zvezda mt:s neće imati ni malo lak zadatak, iako je, kako već rekosmo, recet za uspeh poznat. Šampion Srbije dolazi na Stambol ranjen porazom od Podgorici od Budućnosti, čija je posledica gubitak liderske pozicije na Jadranu, a dobra stvar za Dušana Alimpijevića je što nema kadrovskih problema, Ognjen Dobrić se oporavio od povrede i biće mu na raspolaganju posle nekoliko utakmica pauze.

Za kraj i jedan podatak koji nije ni malo beznačajan, a tiče deljenja pravde. Prvi sudija je Španac Migel Perez Perez, čovek koga je Duško Vujošević svojevremeno nazvao "lopovom". S obzirom da je Efes u kanalu, a proglašen blagim favoritom, očekujte "vetar u leđa". Mada, tradicija je na strani Turka, Zvezda nikada u svojoj istoriji nije dobila Efes u Istanbulu u Evroligi!

Utakmica u "Sinan Erdem domu" počinje u 18:30h.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula 2.0
Friday, 12.01.2018
20:17

NAPRED Zvezdo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
Kori Volden
Friday, 12.01.2018
14:31

Ne treba se opterecivati uopste. Male su nam sanse. Jos je Makabi dobio sinoc. Mnogo je bitnije da osvojimo ABU nego da budemo ove sezone medju 8 u evroligi. Fokus na ABU, u evroligi sta uradimo, uradili smo.

avatar
Amar Zornic
Friday, 12.01.2018
14:12

Da nastavimo niz

avatar
indija durot
Friday, 12.01.2018
13:19

dvojka sigurica..,