Olinjuk poravnao stare račune, Lebrone, ko je rekao da će biti lako?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 19.10.2018.
07:52
Izvor: Sportske.net

Drama u prestonici, Olinjuk se osvetio u ime Bostona. Lejkersi raspisuju konkurs za šutere?

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA
EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Povezane vesti

Samo 24 časa nakon poraza u državnom derbiju od Orlanda, Majami je uzvratio. Odneli su pobedu iz prestonice, što je svakako iznenađenje.

Videli smo triler, Vizardsi bez najvećeg pojačanja, Dvajta Hauarda, bili su na pragu pobede, vodili i sa devet razlike, ali na kraju im je presudio čovek koga baš ne vole, Keli Olinjuk.

Još dok je bio u Bostonu, centar Majamija imao je neraščišćene račune sa Vizardima, sada im je slomio srca u poslednjoj sekundi. Posle promašaja Vejda, Olinjuk se dokopao lopte i utišao prestonicu.

Džoš Ričardson je ubacio 28 poena, Rodni MekGruder sa 20 nastavio odlične partije iz predsezone. Vašington je šutirao loše, trojke 6 od 27, Vol je ubacio 26 poena, imao 9 asistencija za domaće. Dragić se propisno ispromašivao, na kraju 8 poena i 8 asistencija, nebitno, pobeda ide na jug.

Filadelfija se posle uvodnog poraza od Bostona iskalila na Čikagu, Embid je ubacio 30 poena nejakim Bulsima, isto toliko na drugoj strani Zak Lavin. Čikago je počeo odlično, ubacio čak 41 poen Siksersima u prvoj četvrtini, ali su sledeće dve izgubili sa 31 poenom razlike i na kraju samo ublažili poraz. Ben Simons je otvorio sezonu tripl dablova, po 13 poena i skokova, plus 11 asistencija.

Debi Lebrona u Lejkersima nije dobro prošao, makar kada je rezultat u pitanju. Poraženi su na jednom od najtežih gostovanja, u Oregonu, 26 poena, 12 skokova i 6 asistencija "Kralja" Džejmsa nisu bili dovoljni.

Lejkersi su primili 128 poena, Lilard je brojao do 28, MekKolum dodao 21, Nurkić 16, uz 9 skokova. Tajno oružje Stauskas sa 24 poena, klupa Blejzersa ubacila je 55 poena rivalu, na drugoj strani Džoš Hart 20, Kuzma kao šesti čovek 15, Lonzo Bol se preselio na klupu, 7 poena, u startnoj petorci Rondo sa 13 poena i 11 asistencija. Očajan šut za tri poena će biti problem Lejkersa, jesu bili blizu, dobro se borili, ali ovo će biti potpuno različiti tim od Klivlenda gde je Lebron bio okružen šuterima.

Kako će sve funkcionisati videćemo, težak ispit u subotu je gostovanje Hjustona u "Stejpls Centru".

Rezultati:

Portland - LA Lejkers 128:119
Vašington - Majami 112:113
Filadelfija - Čikago 127:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke