Olimpijakos slavio, Srbi obeležili meč u Pireju

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.10.2017.
21:58
Izvor: Sportske.net

U okviru drugog kola Evrolige, Olimpijakos je ugostio ekipu Unikahe.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Izabranici Janisa Sferopulosa upisali su drugi trijumf u Evroligi ove sezone, kako su na svom parketu nadigrali ekipu iz Malage rezultatom 80-75.

Domaćin je bolje otvorio meč, dobili su prvi kvartal sa 10 poena razlike, činilo se da Unikaha neće moći da se nosi sa grčkim vicešampionom.

Ipak, u drugoj deonici su izabranici Đoana Plaze zaigrali daleko bolje, prepolovili su prednost "crveno-belih" i na odmor otišli sa podnošljivih četiri poena minusa.

U trećoj deonici Olimpijakos ipak vraća stvari na svoje, vraćaju dvocifrenu prednost i u poslednji kvartal ulaze sa 12 poena viška.

Slično kao i u prvo poluvremenu, Unikaha se budi nakon slabe deonice, uveli su meč u neivezsnu završnicu, probudio se Rej Mekalum.

Ipak, domaćin uspeva da odoli njihovom pritisku, gosti iz Malage su prišli i na tri poena minusa u poslednjim minutima, ali je ekipa iz Pireja uspešno privela meč kraju.

U pobedničkom sastavu se istakao Holis Tompson sa 15 poena, , a odličan je bio i bivši košarkaš Partizana Nikola Milutinov sa 12 poena i pet skokova. Po devet poena su upisali Printezis i Brajan Roberts.

U Unikahi su se istakli Rej Mekalum sa 14 poena, bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević sa istim brojem poena ali i pet skokova, kao i još jedna bivši košarkaš "crno-belih" Dejan Musli, koji je za 16 minuta upisao 12 poena i sedam uhvaćenih lopti. Dvocifren i Džejms Avgustin sa 12 poena, dok je Nemanja Nedović upisao sedam poena, četiri skoka i dve asistencije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke