Olimpijakos poravnao, Žalgiris pred svojim navijačima napada F4, Micić odličan

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.04.2018.
22:26
Izvor: Sportske.net

Košarkaši aktuelnog vicešampiona Grčke i Evrope, slavili su u drugom duelu sa Žalgirisom i tako poravnali rezultat u plej-of seriji.

EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Pred svojom publikom u "Dvorani mira i prijateljstva" Olimpijakos je uspeo da savlada Žalgiris i poravna u seriji, na kraju je bilo 79-68 u korist domaćina.

Kao što je i očekivano, gledali smo težak meč u Pireju, prvi kvartal pripao je domaćinu rezultatom 17-15, da bi "crveno-beli" do velikog odmora stigli i do devet poena viška.

Ipak, Jasikevičijusovi puleni uspevaju da se vrate u trećem kvartalu, dobijaju taj deo igre sa 13-22, te je tako rezultat pred poslednjih 10 minuta bio resetovan.

Olimpijakos bolje otvara poslednju deonicu, vezali su tri trojke i odlepili se na devet poena prednosti, što se na kraju ispostavilo nedostižnim za goste iz Kaunasa.

Oli je tako slavio pred svojom publikom, pa je rezultat u seriji 1:1, kako je pre par dana Žalgiris uspeo da ih iznenadi na njihovom parketu i sada ima prednost, jer će se naredna dva susreta igrati u Litvaniji.

Pobednički sastav je predvodio Džamel Meklin sa 21 poenom, odlično je Amerikanac odmenio Nikolu Milutinova, koji se povredio, dok je 17 poena ubacio Bili Spanulis.

U poraženom sastavu odlična partija centra Brendona Dejvisa, upisao je Amerikanac 20 poena, dok je blizu dabl dabl učinka bio Vasa Micić, koji je upisao 13 poena i osam asistencija. Dvocifren i Milaknis sa 11 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke