Olimpijakos po receptu ljutog rivala, trener sa NBA iskustvom preuzima "crveno-bele"?

Autor: Nikola Miloradović
petak 11.10.2019.
17:25
Izvor: Sportske.net

Bilo je pisanja o Milanu Tomiću, ali su te priče brzo pale u vodu.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Dejvid Blat i Olimpijakos su se rastali, ekipa iz Pireja je slabo počela sezonu, iskusni stručnjak je pred početak takmičarske godine otkrio da boluje od multiple skleroze, te je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

Spekulisalo se da bi Olimpijakos mogao da krene po trenera Crvene zvezde Milana Tomića, koji je dugo igrao za klub iz Pireja, da bi nakon toga dugi niz godina bio i deo stručnog štaba tima, u par navrata je i predvodio Oli kao v.d. ili u situacijama kada su prvi treneri bili onemogućeni da predvode ekipu.

Ipak, sam Tomić je demantovao te priče, a sada se u medijima pojavilo još jedno ime.

Naime, Olimpijakos je kontaktirao američkog stručnjaka Skota Skajlsa.

Skot Skajls

Skajls je u periodu od 1986. do 1996. godine igrao i NBA ligi, branio je boje Milvokija, Indijane, Orlanda, tadašnjih Vošington Buletsa i Filadelfije, da bi igračku karijeru završio u PAOK-u iz Soluna.

Trenersku je i počeo u pomenutom grčkom timu, odmah nakon igračke, a onda je usledio povratak u domovinu.

Najpre je bio asistent u Finiksu, potom je kao prvi trener Sansa radio tri godine, usledile su četiri godine u Čikago Bulsima, pa pet u Milvokiju, da bi poslednji posao imao u Orlandu, gde je radio u sezoni 2015/16.

Iza sebe ima 958 utakmica u NBA ligi kao glavni trener, ali i 42 utakmice u plej-ofu, najdalje je stizao do polufinala konferencije, jednom sa Sansima i jednom sa Bulsima.

Dakle, ima veliko iskustvo, njegov agent je priznao da je zainteresovan za povratak trenerskom poslu, videćemo da li će poći koracima Rika Pitina, koji je minule sezone sa uspehom predvodio velikog rivala Olimpijakosa, ekipu Panatinaikosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke