Oladipo rešio Sparse!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.10.2017.
23:55
Izvor: Sportske.net

Podmlađeni Pejsersi dočekali su četu Grega Popoviča u Indijanopolisu.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Indijana je ovog leta ostala bez zvezde franšize, ali su prema rezultatima na startu nove sezone napravili dobar posao.

Sada su predvođeni čovekom kog su dobili u zamenu za Džordža savladali San Antonio Sparse, nanevši im drugi poraz ove sezone. Slavili su Pejsersi sa 97-94.

Čitavog susreta timovi su bili u egalu, Indijana je bila nešto bolja u prvom poluvremenu, posebno u prvoj četvrtini, u kojoj su imali i 11 poena viška (20-9), ali su se Sparsi uporno vraćali.

Ipak, Pejsersi odlaze na poluvreme sa pet poena viška, a onda je usledila izuzetno neefikasna treća četvrtina.

Treći period okončan je rezultatom 15-16 u korist San Antonija, koji je tako uveo utakmicu u ritam koji njima više odgovora.

Malo po malo, Sparsi su preuzimali stvari u svoje ruke, a onda su sredinom poslednjeg kvartal stigli i do devet poena viška.

San Antonio Indijana Kajl Anderson Bojan Bogdanovic Daren Kolison

Činilo se da Pejsersi neće moći da se vrate, ali nošeni Viktorom Oladipom uspevaju da dođu do nove prednosti.

Igralo se koš za koš u poslednjim minutima, a onda je Grin sa pet vezanih poena doneo dva poena Sparsima na minut do kraja.

Ipak, nisu se predavali Pejsersi, Oladipo pogađa trojku na 10 sekundi do kraja, Oldridž maši na drugoj strani i potom faulira Džozefa, koji sa linije penala stavlja tačku na ovaj susret.


Oladipo je pored koša koji je prelomio utakmicu bio i najefikasniji u redovima Indijane sa 23 poena, pratio ga je odlični Domantas Sabonis sa 22 poena i 12 skokova, Bojan Bogdanović vrlo dobar sa 15 poena, dok je 12 dodao Tadeus Jang.

U redovima Sparsa, 26 poena LaMarkusa Oldridža, 17 je dodao Pau Gasol, dok su dvocifreni bili i Grin, Mils i Rudi Gej sa po 10 postignutih poena.

Sparsi sada imaju 4-2 skor, dok je Indijana na 50% sa skorom 3-3.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke