Oladipo kao posednut, Jokić i dalje u "autu"

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.12.2017.
08:08
Izvor: Sportske.net

Bivši pik broj 3 igra fantastičnu sezonu, Pejsersi zaboravili Pola Džordža. Bobiju mrvice u porazu, Jokić i Bjelica i dalje povređeni...

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Boston se osvetio. Seltiksi su uspeli da sačuvaju Dramonda, spuste Detroit na 81 poen i tako se revanširaju za poraz prošlog meseca, jeda od retkih ove sezone. Vodeći tim Istoka je Dramonda ostavio na 6 poena, praktično bez ikakvog učinka, a Redži Džekson je promašio svih devet šuteva i ubacio dva poena. Njih dvojica su postigla 46 poena u napred pomenutoj pobedi Detroita.

Sinoć je sve bilo drugačije, Al Horford je ubacio 18 poena, Kajri 16, uz loš šut, na drugoj strani pet minuta je dobio Marjanović, dva poena sa penala i asistencija.

Denver je posle produžetka pao u Indijani, očekivali smo povratak Jokića, ali on je i dalje bolestan, iako je povreda zalečena. Pogađate, Nagetsi nisu ništa mogli Oladipu, ubacio je rekord karijere 47 poena. On je lokalni momak, tačnije studirao je koledžu u Indijani i izgleda da mu je dolazak u Pejserse potez karijere. Nezaustavljiv je ove sezone, bivši pik broj 3 je ispraćen ovacijama. Indijana je bila na -8, tri minuta pre kraja, uspela da pogotkom Jonga stigne do produžetka, a onda dileme nije bilo, serija 12:2 u dodatnih pet minuta i novi trijumf.

Oladipo postiže 24 poena u proseku ove sezone, svi su zaboravili Pola Džordža. Trej Lajls je sa 25 poena, najviše u karijeri predvodio Nagets koji nastavljaju turneju sutra u Detroitu, videćemo hoće li se Jokić pojaviti na terenu.

Minesota je savladala Dalas, Karl Entoni Tauns je ubacio Mavsima 28 poena, imao 12 skokova, gosti su se dobro držali, odigrali bolje od očekivanog, ali su im greške, čak 18 na kraju došle glave. Džimi Batler se raspucao u poslednjoj četvrtini, završio je sa 22 poena. Nemanja Bjelica je zbog povrede propustio i deveti meč u sezoni.

Pelikansi su uz 29 poena Entonija Dejvisa dobili Filadelfiju, Dario Šarić je ubacio 13 za Sikserse koji padaju, sada su na 50% uspešnosti posle dobrog starta. Nije bilo Embida, Luvavu, nekadašnji igrač Mege je bio starter, ubacio je četiri poena. Uz Embida nije bilo ni Kovingtona kod Siksersa koji su pali u poslednoj četvrtini. DžejRu Holidej je odigrao važnu ulogu u preokretu, domaćin je dao 44 poena u poslednjem periodu i na kraju slavio.

Niksi su nekako slavili protiv Atlante uz 30 poena Porzingisa. Letonac je imao i 8 skokova, 3 blokade, klupa mu je pomogla, MekDermot je ubacio 23 poena, Atlanta, jedan od najslabijih timova lige se vratila u meč, spustila na jedan posed, ali ipak na kraju se sa dva bacanja Porzingis sačuvao pobedu svom timu.

U prvom meču dana, Bogdan Bogdanović je imao jednu od glavnih uloga u porazu Kingsa od Toronta.



Sakramento - Toronto 87:102
Njujork - Atlanta 111:107
Minesota - Dalas 97:92
Nju Orleans - Filadelfija 131:124
Indijana - Denver 126:116
Detroit - Boston 81:91

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke