Ol-star - Evo koliko je nedostajalo Jokiću i Dončiću da se domognu prvih petorki!

 • Autor: Nikola Miloradović

 • 25. januar 2019.

 • 13:44

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Bili su jako blizu.

Ol-star - Evo koliko je nedostajalo Jokiću i Dončiću da se domognu prvih petorki!
Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON
Određeno je ko će se naći u prvim petorkama na Ol-star utakmici u Šarlotu, koja je zakazana za 17. februar.

Sa Zapada to su LeBron Džejms, Kevin Durent, Pol Džordž, Stef Kari i Džejms Harden.

Što se tiče Istoka, najviše glasova navijača, igrača i medija dobili su Janis Adetokumbo, Džoel Embid, Kavaj Lenard, Kajri Irving i Kemba Voker.

LeBron Džejms je dobio najviše glasova na Zapadu, Adetokumbo na Istoku, te će oni biti kapiteni timova, a svoje petorke biraće sedmog februara, "Kralj" ima prednost jer je imao ukupno najviše glasova.

Košarkaš Dalas Maveriksa, ruki senzacija iz Slovenije, Luka Dončić, u izboru navijača bio je na drugom mestu iza Džejmsa, kada su visoki igrači zapadne konferencije u pitanju, sakupio je 4,242,980 glasova.

Ipak, glasovima medija i igrača, Dončić je pao na peto mesto u ukupnom plasmanu, pobedili su ga Durent, Džordž i Entoni Dejvis.

Dončić je od kolega dobio 43 glasa, što ga je stavilo na čak osmo mestu prema glasovima igrača, od medija svega dva, samo četiri igrača su od novinara dobila više glasova.

Što se tiče Nikole Jokića, sakupio je 1,445,989 glasova navijača, sedmo mesto, 75 glasova igrača, peto mesto i 33 glasova medija, takođe peto mesto.

Dakle, Dončiću je jako malo nedostajalo da se nađe u tri igrača iz "frontkorta" u petorci sa Zapada, dok je utisak da su Jokića usporili glasovi navijača, mada je i prema glasovima igrača i medija imao četiri čoveka ispred sebe.

Od ostalih igrača sa naših prostora, na Zapadu je od visokih igrača Nurkić dobio 131,459 glasova navijača, četiri i četiri glasa od igrača, a interesantno je da je odmah iza njega Boban Marjanović sa 123,533 glasova navijača i takođe četiri glasa od kolega iz NBA lige.

Bjelica je dobio jedan glas od igrača, 121,732 glasova navijača, tu su i Ivica Zubac iz Lejkersa koji je dobio jedan glas od kolega, 97,263 glasova od navijača, kao i Dario Šarić sa šest glasova od igrača i 37,201 glasova navijača.

Što se tiče bekova za Zapada, odlično je prošao Bogdan Bogdanović sa 10 glasova igrača i 243,440 glasova navijača, Goran Dragić nije dobio glasove od kolega, ali jeste njih 482,214 od navijača.

Nikola Vučević je među visokim igračima na Istoku dobio 17 glasova od igrača, jedan od medija i 255,487 od navijača, Bojan Bogdanović iz Indijane je dobio 11 glasova od igrača, 122,143 glasova od navijača.

Kada sumiramo, prema ukupnom rangiranju, najviše glasova je dobio Luka Dončić, zatim Nikola Jokić, slede Goran Dragić, Nikola Vučević i Bogdan Bogdanović.

Treneri će odrediti po sedam rezervi za Lebronov i Adetokumbov tim, te je velika šansa da ćemo ipak gledati Jokića i Dončića na Ol-star utakmici, ali se čini samo njih dvojicu sa naših prostora.

Konačno stanje glasova možete pogledati na linkovima u nastavku.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari