Oklahoma odlučila - Ibaka za trojicu, sve zbog Durenta!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.06.2016.
09:45
Izvor: Sportske.net

Verovatno najveći trejd noćas u NBA ligi.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Serž Ibaka, reprezentativac Španije, napušta Oklahomu.

Ovo je ishod najvećeg trejda noćas u NBA ligi koji se odigrao neposredno nakon drafta.

Ibaka će u Orlando, a u suprotnom pravcu će Viktor Oladipo, Ersan Iljasova i Domantas Sabonis koji je noćas izabran kao 11. pik na draftu.

Zašto je ovo bitno za Oklahomu?

Jednostavno je, svim silama žele da oslobode prostor u seleri kepu u nadi da će Kevin Durant ostati u timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Götze - Return
Friday, 24.06.2016
13:06
avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Friday, 24.06.2016
11:17

OK trejd za OKC. Dali su Ibaku koji je prošle imao jako slabu sezonu i bukvalno je bio samo u rotaciji, a dobili su slabiju verziju Ibake + Oladipa pristojnog sutera koji je karika koja im je nedostajala otkako su ostali bez Hardena pa čak i Martina + 11og pika Sabonisa juniora.

avatar
Madridista
Friday, 24.06.2016
12:53

Oladipo je vise nego pristojan igrac, mlad, brz i fizicki veoma potkovan, eksplozivan, dobar suter ali je nekonstantan. Uglavnom OKC je bolje prosla, sad imaju 3 igraca koja su sposobna da postignu dosta poena i tesko je da se potrefi da sve trojica imaju losu noc tako da ce uvijek makar jedan bit na nivou

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Saturday, 25.06.2016
10:25

Tačno se videlo protiv GSV-a koliko im fali šuter bek u ekipi da skine pritisak sa Durenta i Vesa. Baš zbog nedostatka šutera ( da se ne lažemo Weiters je samo za rotaciju) svaki put kad su bili u polu kontri išli su na reket preko Kantera, Ibake pa i Adamsa čak je u 2 utakmice i Peterson oduševio ali zapravo je začuđujuće kako su i toliko dogurali s obzirom da sem Durenta oni nemaju šutera koji je jednako opasan za 3 i sa polu distance i eventualno Vesa mada protiv organizovanih ekipa on je previše dobro čuvan na šutu. Ako KD ostane (iskreno se nadam da hoće) mislim da će imaće opasnu ekipu OKC sledeće sezone. Ove sezone su se dosta rotirali Adams i Kanter dok je Ibaka bio tu za rotaciju uglavnom tako da se u napadu neće previše osetiti nedostatak Ibake ali odbrana će trpeti zbog toga. Kanter, Adams, KD, Oldipo i Ves, uz rotaciju Iljasove, Weitersa će biti prilično dobar tim. Sumnjam da će Sabonis junior dobiti neku šansu jer KD ako potpiše ugovor to ce biti na 1+1 da vidi dal se projekat primio ili ne.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Friday, 24.06.2016
13:32

Naravno sve pod uslovom ako im se ostvari namera da zadrže Durenta.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 24.06.2016
09:47

Domantas je Arvidasov sin, cak nosi i isti broj kao on:-D