Oh, ne opet! Teo prestravio navijače, u Teksasu za doček igrali košarku!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 01.01.2018.
10:04
Izvor: Sportske.net

Klipersi povredili, loše vesti za Srbina, na kraju se dobro završilo. Bogdan starter u novom porazu Kingsa, teksaški triler u Hjustonu...

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Klipersi su posle povratka Blejka Grifina dobili još jedan meč, ubacio je noćas 25 poena Šarlotu, ali je junak pobede Klipsa bio Lu Vilijams. Iskusni "šesti čovek" tima je brojao do 40, uz 8 asistencija, rasturio je Hornetse za čije navijače je nestvarna vest da je Hauard pogodio svih šest bacanja.

Oba tima su loše šutirala, ali je Vilijams bio prevaga. Teodosić je ubacio 8 poena, od toga dve troje, imao je i 5 asistencija. Šarlot je iznenadio Voriorse u prošlom meču, ali ima samo tri pobede na strani.

Teo je inače hramljući napustio parket, ali dobro je, kako su saopštili iz tima, u pitanju nije ništa opasno. Videćemo tokom dana, ali ne bi trebalo da odsustvuje duže sa parketa...



Najuzbudljivije je bilo u Teksasu gde je nakon dva produžetka, Hjuston uspeo da prekine lošu seriju rezultata. Džejms Harden je ubacio 40 poena i imao 11 asistencija, Roketsi su nakon velike borbe srušili oslabljene Lejkerse.

Harden nije inače igrao u produžetku, povredio se u finišu regularnog dela, ali odatle je preuzeo Kris Pol. Druga velika zvezda Teksašana je ubacio 15 od 23 poena u produžecima, pa je Hjuston dobio, iako su u prvom poluvremenu primili 72 poena i u jednom trenutku gubili sa -17. Ovo je prva pobeda za Roketse nakon pet poraza u nizu.

Bogdan Bogdanović je bio starter u porazu Kingsa od Mefisa, ubacio je 8 poena, imao po 5 skokova i asistencija, no Kingsima je glave došao njihov nekadašnji bek Tajrek Evans. Dao im je 26 poena, pokazao da je povreda kolena prošlost. "Grizliji" su vodili od početka do kraja, imali velikih +33 i njihova pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.



Dalas je dobio Oklahomu koja je ponovo u krizi, taman kada smo pomislili da stvari funkcionišu. Barea je sa 12 poena, 11 skokova i 7 asistencija vodio Mavse do trijumfa, MVP Vestbruk uz 38 poena, imao 15 skokova i 11 asistencija. Džordž je dodao 25, Melo 21, ali je meč odlučio ruki Denis Smit Džunior. "Poludeo" je u finišu, 11 od 19 poena dao u poslednjih stotinak sekundi meča, pa su prežaljeni Mavsi završili godinu sa četiri pobede u nizu. Oklahoma je pokušavala u finišu trojkama, Vestbruk je promašivao u poslednjih pola minuta, pa je pobeda otišla u Teksas.

Dario Šarić nastavlja sa odličnim partijama, Hrvat je ubacio 27 poena u pobedi Siksersa u Feniksu, meč je obeležio povratak Embida, "Proces" je uz 22 poena, imao 9 skokova i 5 asistencija, izgubio je sedam lopti, ali je njegov timna kraju slavio, iako su opet bili na putu da izgube dobijeno, to je cena sazrevanja. Na kraju je Redik pogodio kada je bilo najpotrebnije i gosti su priveli stvari kraju. Sansi su pretili u nastavku kada se razbudio Devin Buker, njihov najbolji strelac je ubacio 28 od 32 poena u nastavku.

U matine mečevima, Boston je stigao do 30. pobede u sezoni, slavili su protiv Bruklina, Kajri je ubacio 28 poena, Netsi su se dobro držali, ali je Irving bacanjima u finišu otklonio dilemu.

Minesota je dobila u Indijani, Bjelica se baš ispromašivao, 2 od 11, završio sa 4 poena, kod domaćih bez Oladipa, to nije to. Pejsersi su imali loše procente, do kraja treće četvrtine izgubili meč, nijednom nisu vodili, izgubili su četvrti meč u nizu. Minesota je dobila 9 od 12 mečeva, stvari su legle ma svoje mesto, Batler je ubacio 26 poena, Tauns 18, uz 14 skokova i 6 blokada...

Zaustavljen je Čikago i to u prestonici, Bredli Bil je ubacio 39 poena Bulsima, 17 u poslednjoj četvrtini, nisu našli rešenje za beka Vizardsa. Mirotić opet odličan sa 21 poenom, ovo je tek drugi poraz za njegov tim u dvanaest mečeva. Odlučile su trojke, mnogo bolji procenti Vizardsa, Čikago je vodio tokom poslednje četvrtine, ali na kraju Vol i Bil su sa bacanja prelomili.

Feniks - Filadelfija 110:123
Oklahoma - Dalas 113:116
Sakramento - Memfis 96:114
LA Klipers - Šarlot 106:98
Hjuston - LA Lejkers 148:142 pr.
Boston - Bruklin 108:105
Indijana - Minesota 90:107
Vašington - Čikago 114:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Besplatan_tehnicki
Monday, 01.01.2018
17:05

Kako da ne volis Bila i Vola, znaci Bil ne top nego all star igrac

avatar
Stefan Išizaki
Monday, 01.01.2018
18:19

Meni je bolji Vol.

avatar
Vrlo intelektualno
Monday, 01.01.2018
13:07

Kris Paul u stilu Dusana Kecmana protiv Efesa.