Oglasio se i Vujošević povodom dešavanja sa završnice KRK: "Zadovoljan sam kako se Partizan vraća na mesto koje zaslužuje"

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.02.2019.
16:50
Izvor: Sportske.net

Bivši trener "crno-belih" za "SOS kanal" govorio o večitim rivalima i minulom finalu Kupa Radivoja Koraća.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan je savladao Crvenu zvezdu u finalu KRK-a, bilo je 76:74 za "crno-bele", koji su meč dobili u poslednjim trenucima sa linije za slobodna bacanja.

Po završetku susreta se košarkaši Crvene zvezde i njen stručni štab nisu pojavili na dodeli medalja, potom ni na konferenciji za medije, da bi nakon svega Nebojša Čović održao svoju konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o navodnim neregularnostima u finalnoj utakmici i brojnim drugim stvarima.

Stigla je i kazna od KSS za oba kluba, zajedno će u kasu saveza morati da uplate preko milion dinara, Zvezda će morati da plati preko 90% te sume.

Juče su se povodom kazne ekspresno izjasnili iz tabora aktuelnog šampiona Srbije, saopštenjem, koje u nastavku možete pročitati u celosti.



Sada se povodom svega što se dešavala u Nišu oglasio i bivši trener Partizana Duško Vujošević.

On je za "SOS kanal" govorio o samom faulu Bilija Berona nad Lendejlom, na manje od sekunde do kraja utakmice, kao i o napadima Nebojše Čovića na sudije i organizatore turnira, pa i KSS.

Govorio je i o svom Partizanu, zbog kojeg je srećan, jer se kako kaže, "vraća na mesto koje zaslužuje".

"Ne vidim čemu stvaranje teorije zavere. Neću da se vraćam na vremena kada je Radović dva puta delegiran kada smo napravili brejk u Jadranskoj ligi, kako je tada suđeno i u nekim drugim stiuacijama kada su utakmice pokradene", počeo je izlaganje Vujošević.

Osvrnuo se potom i na samu situaciju oko koje se digla prašina, faul Bilija Berona i slobodna bacanja kojim je Lendejl rešio utakmicu, kao i na par situacija koje su prethodile tom poslednjem napadu "crno-belih".

"Možemo sad da pravimo čas anatomije, da je bio faul u napadu Partizanovog plejmejkera, ali i kada je pre toga Zvezdin šuter dao trojku, da je bio faul u bloku nad Marinkovićem. I tu je bilo isto elemenata za faul u napadu. Kod poslednjeg koša, faul je nesporan. Ranije je to moglo da se ne svira, ali sada kada postoji tehnologija koju sudije mogu da koriste u procenu puno bi bilo napraviti takvu grešku i ne suditi odlučujući faul", dodao je Vujošević.

Govorio je potom i o optužbama na račun Košarkaškog saveza Srbije.

"Nema Košarkaški savez nikakvih uticaja. Ako je predsednik Saveza postavljen mimo statuta, zašto se čekalo dve godine da se to kaže? Što se išlo sa njim na ručkove? Nego tek sad, kad se izgubila utakmica na ovakvav način... Bilo je grešaka, ali apsolutno nije bilo tendencija. Da je bilo, utakmica se ne bi završila na pola koša. Ipak oni imaju dovoljno diplomatije, pameti i znanja sudijskog da, ako hoće da neko dobije utakmicu, da je dobije 12 razlike. Ne treba to isticati u prvom planu. Ako nema normalnog poraza, nema ni normalnog sporta. Ne može se praviti pritisak. Da se ne vraćam sad na igre da li će se doći ili ne na plej-of iz predgrađa, na presvlačenje u autobusu i slično. To je više nepotrebno", poručio je Vujošević.

Za kraj, uputio je i čestitke treneru Partizana, igračima i predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću.

"Partizan je čisto pobedio, na tome im od srca čestitam. Čestitam treneru, igračima i predsedniku kluba, koji je doneo jako puno toga pozitivnog i obezbedio ekstra uslove. Mi smo putovali "dajcom" do Zadra, a oni idu čarterom. U ovakvoj situaciji obezbediti dobra putovanja, daje prednost i mogućnost da se dobro trenira. Zadovoljan sam kako se Partizan vraća na mesto koje zaslužuje", zaključio je legendarni srpski trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 24.02.2019
12:34

U njegovo vrema sadasnji Predsednik KSS je tukao sudije koji su zeleli da sude posteno, a ne za partizan.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 22.02.2019
23:30

Јавио се човек који зна да осваја само намештене титуле.

avatar
Lav
Friday, 22.02.2019
22:48

Odakle sad te silne pare kad svi znamo da su pred bankrotom ? Cak se i tebi puno duguje Dulo. Ja znam, svi mi znamo... Je li tako Andrej ?

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 22.02.2019
23:35

Спасли су се банкрота кад је држава поставила банкомат у свлачионици.

avatar
magister
Friday, 22.02.2019
20:13

Falilo je 0.2 sekunde pa da bude drugačije. https://www.youtube.com/watch?v=cZ7NbDHP_50 Poslednjih 1.08. a na snimku na 1.35 je faul za Zvezdu! Zvezdin igrač je sam zapeo nogom o parket. Pogledajte pažljivo. Ovde je poslednji minut. https://www.youtube.com/watch?v=cZ7NbDHP_50 . Na 0.15 je tzv 100% faul u napadu. Da to kaže košarkaška neznalica, pa ajde, ali neko ko 100% poznaje i razume košarku? Pogledajte liniju kretanja beka s loptom i liniju kretanja Zvezdinog beka u odbrani. Partizanov bek se zaleteo prema praznom prostoru i stao, Zvezdin pružio nogu ispred i odbacio se unazad. Tipičan floping, za tehničku grešku (iskreno to mislim, a možda sam subjektivan).
Poslednji faul je viđen dovoljno puta i niko ga i ne komentariše kao upitan osim što neki misle da ga ne treba svirati jer je utakmica skoro gotova!? I sad neko priča o režiji. To je u stvari najluđe od svega. Kao, sudije sviraju za Zvezdu faul na 7 sec do kraja, koji nije postojao. Da nisu, Partizan je mogao mirno da završi utakmicu. Te iste sudije su u stvari zaverenici koji čekaju takvu slučajnost da se Zvezdin igrač okeša o mišić Partizanovom na 0.2 sek do kraja, pa da sviranjem - očiglednog faula - reše utakmicu. Zbog čega takvo ludilo, što se ne napravi specijalna emisija, eto sad, kad Zvezda ima premedbe? Zašto? Zato što bi svi ti argumenti - lako pali u vodu. Ovako je lakše. Izgubiš, pa dižeš prašinu i pripremaš teren za neku sledeću utakmicu, u kojoj se nadaš da dobiješ upravo uz pomoć sudija.

avatar
Гробар1971
Friday, 22.02.2019
19:35

Dule bio i ostao čovek pre svega HVALA ti za sve što si učinio za Partizan !

avatar
Znajsha
Friday, 22.02.2019
18:33

Msm da je hteo da kaze...Zvezda je samo ruzna proslost ostale su samo sitnice

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 22.02.2019
23:28

Можда је хтео да каже судије су вам живот а све остало ситнице.

avatar
Gravity
Friday, 22.02.2019
18:28

A samaranje sudija? A gepekovanje? Sta cemo s tim? Imas na to neki komentar? Nemoj da pricas kad si ti bio gori sto puta.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 22.02.2019
18:02

Povratak u sistem kako si ti osvajao trofeje stoga me ne cudi tvoje zadovoljstvo, a koliko si dobar trener to si najbolje pokazao u CSKA i Limozu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 22.02.2019
18:00

Dule im gepekovao mozgove :D

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 22.02.2019
23:20

А теби Пантић.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 28.02.2019
18:10

A tebi Dule hehehehe

avatar
ariton
Wednesday, 27.02.2019
10:46

Auuuuuu pa ovo je bre bilo brutalno sa tvoje strane.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 23.02.2019
21:17

Ah, ha, ah, ha, to se vidi iz aviona.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 22.02.2019
17:53