Oglasio se i Ostoja Mijailović, šta je istina o dugu Partizana i učešću FMP u ABA ligi?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 10.09.2020.
22:25
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek "crno-belih" reagovao.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Nakon što smo je Partizan izbacio svoj finansijski izveštaj na sajtu APR, kao i podatak o godišnjem dugovanju, danas je u javnosti izašla daleko veća cifra kada je reč u ukupnom dugu.

On prema nekim računicama iznosi nešto više od 7,4 miliona evra, a tim povodom se ponovo oglasio predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Prvi čovek "crno-belih" demantovao je tu informaciju putem društvenih mreža.

"Razumem želju nekih medija da se uz pomoć bombastičnih cifara domognu klikova, ali informacija o 7,4 miliona duga nije istinita. Pročitajte pažljivije, pratite objašnjenja i izveštavajte pravičnije. Pustite nas da verujemo da se radi u nerazumevanju materije a ne o lošoj nameri", napisao je Mijailović.

On je za klupski Jutjub kanal govorio ne samo o dugu, već i o najavi da će Partizan osporiti učešće FMP u ABA ligi zbog veza sa Crvenom zvezdom.

"Partizan ne pokreće temu sukoba interesa FMP-a i Crvene zvezde. Naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gde se vidi direktan sukob interesa koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva. To nije dozvoljeno ni u jednom sportu, a pogotovo ne u košarci. Od pojedinih predsednika klubova se vrši pritisak na Partizan da odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige.

Pojedini klubovi su na poslednjem sastanku davali predloge da Partizan dozvo preregistraciju ABA lige, za šta mi jesmo, ali jesmo i za to da ona bude sasvim regularna, što do sada nije imala priliku. Mi ćemo prihvatiti poziv i dozvoliti uslovnu preregistraciju, ali da Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor. Naš predlog je da se taj spor vodi na Arbitražnom sudu u Lozani, jednom od najkvalitetnijih sudova na svetu.

To su pojedini klubovi prihvatili, a mi smo napravili ustupak ABA ligi jer smo pokazali da smo napredak, uređenje dokumentacije i fer takmičenje. Ali ćemo sutra tražiti da nam ABA liga garantuje da kada Sud u Lozani donese odluku, ona se sprovede. Ako odluka bude da Partizan nije u pravu, Partizan će platiti troškove suđenja, a ako druga strana izgubi, FMP će morati da se isključi iz lige i neće moći da bude suvlasnik ABA", poručio je Mijailović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Friday, 11.09.2020
09:06

Simpaticno je kako ne pustate komentare na ovu temu. Nezavisno novinarstvo,a.

avatar
Old_school
Friday, 11.09.2020
06:50

Krenuo Ostoja kao bucko iz FK. Samo ti tvituj, daleko ces.