Oglasio se i KSS - Podržava FIBA Ligu šampiona!

Autor: Milovan Longinov
petak 18.03.2016.
16:42
Izvor: Sportske.net

I Košarkaški savez Srbije poslao pismo na adresu FIBA - šta će uraditi srpski klubovi?!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaški savez Sribije podržao je sva takmičenja pod okriljem FIBA, uz dodatak da klubovi odlučuju o svojoj sudbini, odnosno svom izboru.

''KSS podržava ideju FIBA o osnivanju FIBA Lige šampiona, smatrajući da je postojanje takmičenja koje se isključivo zasniva na sportskim kriterijumima veoma važno za dalji razvoj košarke u Evropi. Činjenica je da će se klubovi osnivači ABA lige izjasniti o predlozima FIBA i Evrolige u nedelju 20. marta, te u ovom trenutku nije moguće prejudicirati kakva će njihova odluka biti. Imajući u vidu tu činjenicu, KSS izražava spremnost da predstavnici Košarkaške lige Srbije uzmu učešće u FIBA Ligi šampiona u skladu sa kvotama koje je FIBA odredila za region i Srbiju"
, navodi se u dopisu sa potpisom predsednika Dragana Đilasa.

Podsetimo, pre KS Srbije, ovakav odgovor poslali su i ostali savezi iz regiona.

Slažete li se sa ovim stavom?!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Vukasinovic
Saturday, 19.03.2016
02:39

Krivo mi je zato sto moramo da se nekom priklanjamo da bih dobili mesto...Sto smo najtalentovanija zemlja u evropi za kosarku a idemo tamo gde nam.vise daju i nista se ne pitamo. Da bogate zemlje kao Spanija,Turska,Rusija odluce da ne igraju ligu sampiona ne bi se igralo. Ali mi smo siromasni i mora idemo kod onog ko nam daje vise. I tako ce samo 1 nas tim imati kvalitetno takmicenje. Sistem je dobar kakavjeste sad. Ne pravitr Nba od evrolige,ovako je jedinstveno a i bolje. A i nikada ne moze da bude kao NBA...

avatar
magister
Friday, 18.03.2016
23:08

A što se tiče izjašnjavanja KSS, ono je najnormalnije. Košarkaška liga Srbije nije ni u planu -da ima prolaznost u EL ili kup, a FIBA, kao svetska organizacije organizume takmičenje za predstavnike država i nacionalnih liga. Bilo bi čudno da KSS nije ovako reagova. A kako će klubovi da reaguju, kako će ABA da reaguje, kao, očigledno, važnije i jače takmičenje od nacionalnih, iz koje postoji prolaznost i ka Evroligi i Evrokupu, i kako će pojedini klubovi, koji će možda imati procenu da im je u interesu da igraju EL, to je drugo pitanje, i ok je što KSS na to ni ne pokušava da utiče.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 19.03.2016
11:18

Pa nisam bio baš siguran da će naši ovako pametno postupiti, ali svaka im čast. Nadam se da će Partizan prihvatiti FIBU, a Zvezda će verovatno igrati Euroligu zbog para verovatno.

avatar
magister
Friday, 18.03.2016
23:04

ČItam čudne komentare. Da li je Srbija član FIBA? Jeste. Da li Srbija treba da se isčlani iz FIBA ako FIBA prihvati klubove ili reprezentaciju Kosova i omogući učešće u takmičenjima? To je važno i ozbiljno pitanje. Šta sa Olimpijskim komitetom? Šta ako oni omoguće sportistima sa Kosova da se takmiče? To bi čak bilo u duhu olimpizma. Svet se ne deli na Srbiju, Kosovo i ostale. A mi nismo USA pa da možemo da diktiramo i menjamo pravila i da izdejstvujemo da naši sportisti ne idu na doping kontrolu. Tako je. Iako neke stvari nisu u redu. Ali, ukoliko znaš uslove, prihvatiš ih ili se osamiš. Pritom, mislim da učešće sportista sa Kosova nije strašna stvar. Neko vreme je prošlo. Možda treba pokušati izdejstvovati da ne igraju pod zastavom i sa himnom Kosova, ali da se bave sportom, to je valjda u redu.

avatar
Dejan Dobreta
Friday, 18.03.2016
21:09

Vama što se slažete mogu da poželim lepu zabavu kada u ligi šampiona budete putovali na gostovanje vašeg kluba u Prištinu, pošto kao što znate FIBA je priznala Kosovo i oni će isto igrati!

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 18.03.2016
19:46

Da! Dosta je da nas Bertomeu ponizava i ucenjuje za jedno bedno mesto u evroligi!

avatar
Dejan Dobreta
Friday, 18.03.2016
21:10

Ma šta ima da nas Bartoneu uslovljava kad je bolje da nas Tači uslovljava!

avatar
svojnasvome
Friday, 18.03.2016
19:45

Alsolutno...kedna normalna odluka.....ono je takmicenje za bogatase u koje se ne mozes ni plasirati bez ispunjavanja grdilo uslova...moramo biti svesni da nam u takvim okvirima trenutno nije mesto

avatar
čerčil Brod
Friday, 18.03.2016
19:30

I sta ako nekim slucajem klubovi kazu ne FIBA odnosno opredele se za evroligu i evrokup? Kakve ste sankcije pripremili? Ili ovo ostaje samo mrtvo slovo na papiru.

avatar
Vanja Grubač
Friday, 18.03.2016
18:39

KSS je postao servis jednog čoveka i ovo je samo pokušaj sedenja na dve stolice.Realnu važnost ima samo u Kupu Radivoja Koraća i oko reprezentativnih selekcija a za ostalo se NE PITA.

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
17:44

Bogami, moram da priznam da ovo nisam ocekivao. Zasto ?! na kraju?

avatar
Partibrejker
Friday, 18.03.2016
20:13

Jesam li ti rekao

avatar
RVT: NEVER OUTGUNNED
Saturday, 19.03.2016
08:40
avatar
Partibrejker
Friday, 18.03.2016
20:28

Na kraju Zvezda prihvata ponudu da nastupa u EL,a svi ostali sve zajedno sa KSS trpe sankcije.Onaj koji igra EL,imace trideset utakmica u ligi(igrace se svako sa svakim 16 ekipa),plus plej of(četvrtfinale,polufinale i finale),što je potencijalnih sa 35-45 utakmica sa najboljim evropskim ekipama.To je buduca evropska NBA.Nece biti ispadanja ni ulaženja,samo plati i igraj.Šta ih briga za KLS KSS i ostalo.Postajež vlasnik franžize.Možeš da se seliš i u druge gradove i države.

avatar
Bomb@$
Friday, 18.03.2016
17:44

Slazem se, ali je neocekivano iskreno...