Oglasili se i iz Zvezde, predlog iz Partizana samo "nemušti pokušaj"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 11.03.2020.
14:44
Izvor: Sportske.net

Nakon poslednjih saopštenja iz Vlade Srbije, ali i iz KK Partizan, stiglo je i zvanično saopštenje iz redove srpskog šampiona.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Preneli smo, Vlada Srbije je odlučila da kao meru prevencije u borbi sa Korona virusom zatvori dvorane, takmičenja koja se igraju u zatvorenim prostorijama igraće se bez prisustva publike ubuduće, što znači da će na fudbalskim stadionima biti dozvoljeno prisustvo navijača.

Bilo kako bilo, ova odluka je pogodila ponajviše košarkaške klubove, pa su se oglasili i iz Partizana, pre svega po pitanju odigravanja završnice ABA lige, ali i Evrokupa.

Kada je ABA liga u pitanju, predsednik Ostoja Mijailović je predložio pomeranje termina plej-ofa, ali i ukidanje doigravanja, uz dodeljivanje pehara najboljem na kraju regularnog dela sezone, Partizan je prvi na kolo do kraja.

Povodom svega navedenog oglasili su se i iz Crvene zvezde, saopštenje vam prenosimo u celosti.

"KK Crvena zvezda mts u konstantnom je kontaktu sa svim nadležnim organima Republike Srbije, i Evrolige, oko svih zdravstvenih mera i zaštite svih aktera utakmica našeg kluba, ne samo igrača, stručnog štaba i zaposlenih, već i brojnih navijača koji prate mečeve našeg tima u Evroligi i ABA ligi.

Kao društveno odgovoran klub, povinovaćemo se svakoj odluci nadležnih organa Republike Srbije u danima koji dolaze.

Očekujemo da svi akteri takmičenja u kojima participiramo u narednim danima i nedeljama svojim konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u našoj zemlji i regionu.

Takođe, bez obzira na činjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva, očekujemo da u ovim danima svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu činjenicu da je život i zdravlje svih – ispred sporta.

To takođe podrazumeva i umerene i na prvom mestu konstruktivne izjave koje su sušta suprotnost populizmu koji nikome nije potreban u ovim trenucima.

Takođe, bez namere da kao klub bilo šta prejudiciramo, sve predloge da se u slučaju nemogućnosti odigravanja bilo kog takmičenja u narednom periodu ili takozvane „više sile“ trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim, smatramo izuzetno neozbiljnim jer je KK Crvena zvezda mts kao jedini učesnik iz regiona u Evroligi bio u novom režimu takmičenja pod neuporedivo većim opterećenjem u odnosu na ostale klubove. Podsećanja radi, KK Crvena zvezda odigrala je do ovog trenutka 10 i više utakmica u odnosu na ostale učesnike takmičenja koji će nastupiti u završnici ABA lige, često i u novom režimu „duplog programa“ Evrolige u kome smo neretko igrali i po 5 utakmica u razmaku od 10 dana! Evroliga 2020. godine i nekadašnja takmičenja kada je taj princip poslednji put primenjen, su neuporediva takmičenja kao i opterećenja ekipa, igrača i logistike klubova!

Zato očekujemo pametne i konstruktivne predloge kako bi na bilo koji način rešili pitanje pobednika u takmičenjima koja nam predstoje (ukoliko okolnosti to budu dozvolile) isključivo na terenu, i kako je predviđeno u doigravanjima, bez ikakvih nemuštih pokušaja prekrajanja tabela i takmičenja, jer u ovoj situaciji za to nije ni vreme ni mesto!

KK Crvena zvezda kao klub koji u narednom periodu mora da odigra još 6 utakmica Evrolige, neke i u zemljama i sa ekipama koje su izuzetno pogođene „korona virusom“ pažljivo će pratiti situaciju u narednim danima i informisati javnost o daljim koracima.

KK Crvena zvezda mts
".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cupavci
Wednesday, 11.03.2020
23:35

Pa na terenu je partizan pokazao da je najbolji, zato je prvi sine

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 11.03.2020
22:47

Ukoliko se prvenstvo završi prisilno logično je da šampion bude onaj ko je prvi u tom trenutku, ovde će regularni deo sezone biti završen i zaista ne vidim ništa neregularno da šampion bude najbolji, a oni ako baš žele da se plasiraju na osnovu broja odigranih utakmica neka ih ABA liga ispoštuje i postavi na poslednje mesto jer su se pojavili na najmanje utakmica od svih klubova ABA lige, lepo ispadnete i odmorite od €L, a i mi od vaših saopštenja.

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 11.03.2020
20:15

Ko se to uprpio pa bi voleo da se sezona sada završi i postojeće stanje proglasi za konačno?

avatar
paok
Wednesday, 11.03.2020
17:52

Dobro ako se prekine Aba, ko ce onda biti prvi a ko ispada. Kako ce se to regulisati.

avatar
Bekias
Wednesday, 11.03.2020
17:25

pocinje igre iza kulisa sa javnim istupima ccccc od takve velicine i ne ocekuje se nista pametnije.....

avatar
noxovac993
Wednesday, 11.03.2020
16:06

Znaci ako ABA ne bude mogla da se nastavi logicno je da sampion ne bude tim koji je prvi nego tim koji je odigrao najvise utakmica u nekom drugom takmicenju koje nema veze sa ABA ligom hahahahahahahah e sta sve nece izmisliti

avatar
Man united
Wednesday, 11.03.2020
18:37

Ако стварно не може да се заврши, онда нема шампиона и тачка. Једном сте већ добили титулу на незавршено првенство, па вам се осладило изгледа.

avatar
Man united
Friday, 13.03.2020
09:07

@pfc здравље је најбитније наравно. Ако се испразне трибине и тестирају сви играчи и стручни штаб на корону, онда нема бојазни за ширењем заразе. Дакле, може да се одигра без присуства публике. Није фер према вама и Будућности, то стоји. Али још мање је фер да добијете титулу без борбе.

avatar
pfc
Thursday, 12.03.2020
08:07

Pa ne b trebalo da vas brine titula. Bitno je zdravlje svih ucesnika jedne utakmice, zar ne, ali ako bi ipak moglo da se igra pred praznim tribinama onda je to ok i regularno. E pa nije. Celu godinu juris to prvo mesto i osvojis ga a onda ti neko ukine tu veliku prednost.. Tako da bih se ja slozio sa tobom. Ne igra se nikako i nema evrope sl sezone za nikoga. Ili mozda ima za samo jedan klub a to nije zvezda. Moze tako.?dravlje je ipak najvaznije.

avatar
ariton
Wednesday, 11.03.2020
21:38
avatar
elixx.me
Wednesday, 11.03.2020
19:37

ti bi da ostane proslogodisnji prvak i ove godine ha hahaha...to samo kod vas ima

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 11.03.2020
19:24

Prvo niko nije rekao da se nece nastaviti pa da se sada polemise o tome,nego ste vi malo pozurili pa okrecete kako vama odgovara sto nije nista novo kad ste vi u pitanju.