Održan sastanak Predsedništva ABA lige

Autor: Beta Beta
sreda 30.08.2017.
23:25
Izvor: Beta

Predsedništvo košarkaške ABA lige zaključilo je danas da je urađeno sve kako bi ta liga u narednoj sezoni opravdala reputaciju osnovnog pokretača razvoja košarke u regionu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kako je saopštila ABA liga, danas je u Beogradu održan sastanak Predsedništva na kome su razmatrane sve aktuelne teme u cilju što bolje pripreme sezone 2017-2018 i donet je niz zaključaka koji će biti na dnevnom redu Skupštine zakazanoj za 22. septembar u Baru.

Pored priprema za takmičarsku sezonu 2017-2018, akcenat u radu Predsedništva bio je na organizaciji Druge ABA lige, Super kupa i juniorskih turnira, takmičenja koja će debitovati u predstojećoj sezoni, a koja će, kako se navodi, imati značajan uticaj na stvaranje idealnog ambijenta za razvoj i popularizaciju košarke.

U sklopu priprema za Drugu ABA ligu, Predsedništvo i menadžment ABA lige održali su i sastanak sa predstavnicima 10 klubova koji će naredne sezone biti deo Druge lige (Borac, Bosna, Dinamik, Krka, Lovćen, Ohrid, Rogaška, Split, Teodo i Zrinjski).

Preostala dva učesnika Druge ABA lige biće poznata posle kvalifikacija koje će biti održane od 27. do 29. septembra u Laktašima, a učestvovaće Sutjeska, Primorska, Vršac i pobednik predkvalifikacija za klubove iz Bosne i Hercegovine (Sloboda Tuzla, Mladost Mrkonjić grad, Široki).

Predsedništvo ABA lige konstatovalo je da pripreme za organizaciju ABA Super kupa, koji će se održati od 20. do 23. septembra u Baru teku prema planu i da će turnir na kome učestvuju Partizan, Cibona, Cedevita, Mega Bemaks, Mornar, FMP, Budućnost i domaćin Mornar predstavljati idealnu uvertiru za sezonu 2017-2018.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke