Odlični Bogi i precizni Bjelica, džez ne prija ušima! Klipsi vode na baš ludom Zapadu!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 26.11.2018.
08:31
Izvor: Sportske.net

Juta raznela Sakramento, Bogdanović prvi put starter. Teu epizodna uloga, Bobi bez sekunde, Klipersi vode u jednoj zaista čudnoj sezoni u Zapadnoj konferenciji. Toronto ne prašta, iznenađenja u Tenesiju i Atlanti...

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Klipersi su nastavili strašnu seriju na jednom od najneugodnijih gostovanja u ligi. Odneli su pobedu iz Portlanda i zadržali prvo mesto na Zapadu. U Oregonu su napravili preokret, Tobijas Haris je ubacio 34 poena, Galinari 17, Italijan je pogodio najvažniji šut u poslednjem minutu i prelomio.

Kod domaćih Lilard 30, bili su na +13 na poluvremenu, u drugom delu im je nedostajao Nurkić koji je povredio rame.

Na Zapadu je inače prava ludnica, Klipersi vode, ali su prvih 11 timova unutar 3.5 pobede, tek nas čekaju tumbanja na tabeli.

O našima u Klipsima ništa novo, Teo na parketu sedam minuta, ubacio je šest poena, Bobi nije dobio priliku.

Juta je pumpala mišiće protiv Sakramenta, nakon par slabijih partija "Džezeri" su eksplodirali u Kaliforniji, utrpali su Kingsima 133 poena, odigrali u napadu mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Riki Rubio enigma za domaće, 27 poena, uz sjajan šut, Gobert 18, dodao je 15 skokova. Juta je šutirala oko 53%, odbrana Sakramenta kao buter.

Bogdanović prvi put ove sezone starter, 20 poena, po 3 skoka i asistencije, Bjelica bolji nego u prethodnim mečevima, bez promašaja, 4 of 4, na kraju 12 poena, 5 skokova. Kingsi umorni, već u prvom poluvremenu, potpuno razoružani, gubili su blizu 30 poena razlike. Sutra je srpski derbi, u Sakramento stiže lider, Klipersi.

Iznenađenje u Tenesiju u režiji Enesa Kantera. Turčin je uz 21 poen, imao 26 skokova, za Nikse je ovo treća pobeda u nizu i slatka osveta za kouča Fizdejla, dobio je otkaz u Memfisu prošle godine. Kod domaćih je Mark Gasol ubacio 27 poena,  Džaren Džekson Džunior imao sedam blokada, što je rekord franšize kada su rukiji u pitanju. Odlučujuća je bila treća četvrtina kada je Njujork napravio seriju 23:6 i na kraju sačuvao pobedu.

Verovali ili ne, Memfis je imao 19 blokada (Gasol je dodao 5) i izgubio meč, iako je dobio tri četvrtine, loša treća je bila presudna.

Toronto je dobio Majami, zadržao čelnu poziciju u ligi, u Kanadi nemaju milosti. Leonard je ubacio 29 poena, dodao 10 skokova, gostima nije pomogao ni povratak u prošlost Dvejna Vejda, "Fleš" je ubacio 35 poena, on i Adebajo su vodili klupu Hita koja je dala 71 poen, ali nije vredelo, Reptorsi su mnogo kvalitetniji. Dragić je propustio zbog kolena četvrti meč u nizu.

Teška pobeda Siksersa u Bruklinu, Batler je ubacio 34 poena, Embid 32, pojačanje iz Minesote, Batler je pogodio trojku u poslednje dve sekunde i dokusurio Netse koji su vodili čitav meč, predvođeni noćas sjajno D'Anđelom Raselom. On je odigrao najbolju partiju od dolaska iz Lejkersa, 38 poena, po 8 skokova i asistencija, ali nije bilo pomoći, treći poraz u nizu za Netse. Što se Batlera tiče, igra povređen, ali mu ne smeta, ovo je drugi put da je rešio meč za nedelju dana, sećate se, pokvario je žurku Kembe Vokera protiv Hornetsa takođe košem koji je rešio pitanje pobednika.

Kad smo kod Šarlota, neočekivan poraz protiv slabe Atlante, pali su opet ispod 50%, Voker je ubacio 22 poena, imao 9 asistencija i 5 skokova, ali junak meča je bio Džon Kolins. Uz 23 poena i 11 skokova, on je zaustavio Kembu u poslednjem napadu i sačuvao pobedu slabim Houksima koji su prekinuli niz od 10 poraza. Malik Monk je kod gostiju izjednačio lični rekord sa 26 poena, sipao je trojke, ali ni to nije vredelo. Možda je timu iz Severne Karoline nedostajalo iskustvo Tonija Parkera koji je propustio drugi meč zbog povrede.

Detroit je dobio Sanse, Dramond je ubacio 19 poena, imao 16 skokova, gostima nije pomogla ni sjajna partija top pika, Ajtona koji je postigao 25 poena, imao 13 skokova i 3 blokade, Feniks se držao dobro, ali su popustili u poslednjoj četvrtini, stao je Devin Buker, na drugoj strani serija trojki Pistonsa je rešila utakmicu i pored toga što je Dre promašio sedam bacanja, a u jednom pokušaju nije pogodio ni obruč. Sansi su probali da fauliraju namerno Dramonda u poslednjoj četvrtini, ali ni to nije pomoglo.

Na matineu, neverovatni Nikola Vučević je nastavio teror, žrtva su ovo puta bili Lebron i Lejkersi.

Portland - LA Klipers 100:104
Sakramento - Juta 112:133
Memfis - Njujork 98:103
Toronto - Majami 125:115
Bruklin - Filadelfija 125:127
Atlanta - Šarlot 124:123
LA Lejkers - Orlando 104:108
Detroit - Feniks 118:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke