Odlični Bogdan se isprsio protiv MVP Vestbruka, hoćemo li posle 21 godine videti nezamislivo u NBA ligi?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 13.03.2018.
08:15
Izvor: Sportske.net

Ko igra najbolju košarku u Teksasu se zna, ali prisustvujemo li istoriji u NBA ligi? Bogdanović odličan, MVP ipak preveliki zalogaj

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Posle Dalasa, Hjuston je sa lakoćom dobio i drugog državnog rivala, zna se ko igra najbolju košarku u Teksasu ove godine.

Džejms Harden je ubacio 16 od 28 poena u trečoj četvrtini, posle dileme nije bilo. Sparsi opet bez Odlridža nemoćni da se suprotstave, u slobodnom su padu, izgubili su pet od šest mečeva i iza ugla se pomalja nezamislivo, da posle 21 godinu ne uđu u plej of.

Naime oni su sada pali na deobu osmog mesta sa Denverom i Jutom, samo je jedna karta za plej of, mada su i Klipersi i Pelikansi tu sa pola pobede više. Prava ludnica nas čeka u završnici, ali kako igraju Sparsi ne bi čudilo da ostanu bez doigravanja.

Oklahoma je savladala Sakramento, pribojavali su se ovog meča, ne rivala, nego sebe samih, bolje igraju protiv jačih protivnika. Ali, Rasel Vestbruk je ubacio 17 poena, imao 11 asistencija i 10 skokova, njegov tim je stigao do 40. pobede u sezoni.

Odlična partija Bogdanovića nije pomogla Kingsima, mada se njegov tim dobro držao, 19 poena, 8 skokova za Srbina, ali je Tander previše dobro šutirao u prelomnim trenucima da bi Sakramento dobio šansu za senzaciju. Ovo je najbolji skor Oklahome u sezoni posle lošeg starta, sada su 11 utakmica iznad 50%, na četvrtom su mestu Zapada.

Majami nije imao šta da traži protiv silnog Portlanda, Jusuf Nurkić je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri, razmahao se pod koševima, 27 poena, 16 skokova, 3 blokade, Lilard brojao do 32, uz 10 asistencija. Ovo je deseta pobeda u nizu za Blejzerse kod kuće, drže treće mesto, imaju dve pobede više od Oklahome.

Inače, Lilard se kao i obično raspucao u drugom poluvremenu, kada se gleda nastavak utakmice on je najbolji strelac NBA lige.

Dragić je ubacio 23 poena za Majami, ali su gosti bili bez Vajtsajda i Vejda, i sa njima, baš je teško odneti pobedu iz Oregona.

Milvoki nije propustio šansu, dobili su Memfis koji je najgori tim lige i zaboravio je kad je poslednji put pobedio. Kris Midlton je ubacio 24 poena, Adetokumbo dodao 20, videli smo i Brendona Dženingsa, već zaboravljeni košarkaš vratio se iz Kine i potpisao je ugovor na 10 dana, odigrao fantastično, 16 poena, 12 asistencija i 8 skokova. On se posle pet godina ponovo našao u dresu Milvokoja.

Za "Grizlije" koje je predvodio Gasol sa 17 poena, ovo je 18. poraz u nizu, komentar nije potreban.

Rezultati:

Portland - Majami 115:99
Memfis - Milvoki 103:121
Oklahoma - Sakramento 106:101
Hjuston - San Antonio 109:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke