Odlični Bobi bez popusta prema zemljacima, ništa od doigravanja!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 16.03.2019.
08:43
Izvor: Sportske.net

Kingsi koji jure prvi plej of od 2006. godine, sada su realno daleko od osmog mesta. Marjanović, uz petorku Siksersa prejak za tim iz Kalifornije...

AP Photo/Chris Szagola
AP Photo/Chris Szagola

Povezane vesti

Još jedan poraz, plej-of postaje nemoguća misija za Kingse. Nisu uspeli da iznenade Filadelfiju, odigrali su lošu odbranu, petorka Siksersa je postigla blizu 100 poena, Embid 21, uz 17 skokova. Sa klupe je Boban Marjanović dodao 12, uz 7 skokova i 2 asistencije.

Na drugoj strani, Bjelica samo 4, Bogdanović 9 uz loš šut, Kingsi su držali priključak, ali je Embid onda završio posao nekoliko sjajnih poteza u finišu.

Klipersi nisu propustili šansu, savladali su Čikago i sada imaju ogromnu prednost na osmom mestu Zapada, beže Sakramentu šest pobeda. Okrenuli su meč u trećoj četvrtini, Galinari je na kraju ubacio 27 poena, tim sa Pacifika je u odličnoj formi u pravo vreme, dobili su 9 od poslednjih 12 mečeva i sada su na korak od plej ofa.

San Antonio je isprašio Nikse, sedma pobeda u nizu i oni cementiraju mesto u doigravanju. Odigrali su za razliku od prvog meča sa Njujorkom sjajnu odbranu, naterali rivala na 16 grešaka, čini se da su u drugom delu sezone u poslednjih par meseci mnogo napredovali. Odldridž je ubacio 18 poena, imao 11 skokova...Sparsi su šesti, pola pobede ispred Jute u Klipersa.

Milvoki je dobio u Majamiju, posle očajne prve četvrtine, 33 poena, 16 skokova, 9 asistencija, 3 blokade, 2 ukradene lopte, Adetokumbo u MVP izdanju. Na poluvremenu je lider gubio 20 razlike, ovo je drugi put u istoriji, prvi put posle 42 godine da okrenu rezultat u toj situaciji. Ovo je njihov najveći preokret u sezoni, a treba reći da je Majami slavio u Milvokiju, jedini tim koji je dobio lidera dva puta ove sezone je, nemojte se smejati, Feniks. Dragić je ubacio samo 4 poena za domaće koji su ostali osmi, ali imaju samo pobedu više u odnosu na Orlando i Šarlot ispod crte.

Šarlot je verovatno otpisao Vašington, slavljem u prestonici, Kemba Voker je sa 28 poena održao nadu Hornetsa u doigravanje, Vizardsima nije pomogao ni Bredli Bil sa 40 poena. Odmorni gosti su u prvoj četvrtini ubacili čak 40 poena, što je odredilo dalji tok meča, njihova klupa je funkcionisala odlično, dali su 57 poena u ovoj dragocenoj pobedi...


Detroit je iskoristio šansu protiv Lejkersa koji su odmarali Lebrona, važna pobeda za deobu šestog mesta na Istoku. Dramond je uz 19 poena, imao 23 skoka, Gelovej kao šesti čovek ugradio 23 koša u trijumf kojim su Pistonsi odmakli Majamiju i stigli Netse.

Portland je slavio protiv Pelikansa, mada je centralna figura meča bio Džulijus Rendl koji je postigao 45 poena. Domaćin je odmarao Dejvisa, Lilard  je vodio Blejzese do trijumfa, a 24 poena bila su mu dovoljna da prestigne Oldridža na večnoj listi strelaca franšize. Ispred njega je sada samo Klajd Dreksler koji je daleko, imao oko 5500 poena više od Lilarda.

Pelikansi su promašili čak 13 od 25 bacanja, sami sebe pobedili na neki način, a Portland je preskočio Oklahomu, imaju pola procenta više i četvrti su na Zapadu.

Hjuston je zadržao treće mesto, mada su Sansi pružili solidan otpor u Teksasu, Harden je bio previše dobar za najgori tim Zapada, brojao je do 41, imao 11 asistencija, 9 skokova, 6 ukradenih lopti. Feniks je vodio na poluvremenu i na kraju treće četvrtine, u završnici su imali šansu da okrenu rezultat, ali je Džoš Džekson promašio oba bacanja, Harden je zatim stavio tačku.

Rezultati:

LA Klipers - Čikago 128:121
San Antonio - Njujork 109:83
Majami - Milvoki 98:113
Hjuston - Feniks 108:102
Nju Orleans - Portland 110:122
Vašington - Šarlot 110:116
Filadelfija - Sakramento 123:114
Detroit - LA Lejkers 111:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke