Odjeci derbija - Da li je ovo Partizanov maksimum?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.04.2015.
19:20
Izvor: Sportske.net

Partizan ponovo nije ostvario cilj u ABA ligi, crno-bele ni naredne sezone nećemo videti u evropskoj eliti. Da li je prilika prokockana još u finišu onog meča u Podgorici, da li su mogli bolje protiv Zvezde i šta je to crno-belima nedostajalo da eliminišu

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Bolan dan za navijače Partizana... Polako se sležu utisci iz polufinalne serije plej-ofa, u kojoj Partizan nije uspeo da ostvari najvažniji cilj u aktuelnoj sezoni, pa će i drugu godinu zaredom biti izvan evropskog elitnog društva, gde se sada već ustalila Crvena zvezda Telekom.

Naravno, mnogo je sada komentara, polemika u javnosti oko toga da li je Partizan mogao bolje i zbog čega neki igrači nisu pružili svoj maksimum u duelima sa najvećim rivalom.

Saša Pavlović je, po opštoj oceni, najviše podbacio. Da li je onaj nedavni incident na treningu, pred gostovanje u Podgorici, a koji je podigao veliku ''prašinu'' toliko uticao na njega da postane neuobičajeno nervozan na terenu, ili je u pitanju nešto drugo, veliko je pitanje, ali činjenica je da Partizan sa njim u ekipi već drugu sezonu uzastopno ne uspeva da se izbori za plasman u Evroligu.

Očekivalo se da baš on posle onog jesenjeg, dugoočekivanog povratka u Partizan preuzme ulogu lidera tima koju je u prošloj sezoni delio sa Bogdanom Bogdanovićem, ali onda kada je to bilo najpotrebnije Partizanu, nije uspeo da dođe do izražaja. Ni približno kvalitetima koje poseduje...

Osim u Pavlovića, navijači Partizana su se čitave sezone uzdali i u plejmejkera koji je trebalo da konačno kompletira sastav crno-belih za ovu sezonu. Predugo se čekalo na konačan izbor, da bi, bukvalno u poslednji čas, stigao Džoš Akojon.

''Grobari'' su bili oduševljeni njegovim angažovanjem, sjajno su ga dočekali u onoj revijalnoj utakmici ''Grobari za nas'', kada je i prvi put zaigrao u dresu Partizana. Svi su hvalili njegove šuterske sposobnosti i samo se postavljalo pitanje da li će imati dovoljno vremena da se uklopi u Partizanov sistem igre.

Iako je imao svojih bljesaka u proteklim mečevima, pogotovo u drugoj utakmici plej-ofa, jedinoj koju je Partizan dobio u toj seriji protiv Zvezde, to je ipak bilo nedovoljno da se crveno-belima zada mnogo ozbiljni udarac.

Čak je tokom polufinalne serije izjavio i kako je u Partizan došao da ''nauči kako da postane plejmejker'', jer mu to nije jača strana, pa se postavlja pitanje zbog čega je Partizan posle toliko vremena i višemesečnog ''vaganja'' izabrao baš njega.

Na kraju je sinoć otkrio i da je imao problema sa povredom ramena, posle tek nekoliko jakih utakmica u dresu Partizana...

Posle svega, Partizanu sada ostaje da pokuša da donekle '''spasi sezonu'', kao što je to učinio prošlog proleća i eventualno nastavi impozantnu seriju šampionskih titula na domaćoj sceni.

A da bi u tome uspeo, bukvalno svi igrači će morati da budu na svom maksimumu, što ovog puta nije bio slučaj, ali i da se do tada među njima ponovo nametne jedan pravi lider kakav je bio Bogdan Bogdanović.

Ovakav pristup, ovakvu šampionsku ''glad'' za pobedom, kakvu je Bogdan pokazivao proteklih par sezona u crno-belom dresu, način na koji je motivisao svoje saigrače, a što možete da vidite u priloženim snimcima, ove sezone još nismo videli u Vujoševićevom timu. I to Partizanu sada najviše nedostaje. Naravno, uz sve ostale kvalitete i Bogdanovića, ali i Lovernja, Bertansa...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke