Ode Kobi pod svodove, Klipersima ne pomaže ni magični Teo!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 19.12.2017.
08:09
Izvor: Sportske.net

Brajantu počast, Voriorsima drama sa srećnim krajem. Teodosićeve asistencije obišle Ameriku, ali ovakvi Klipsi nemaju šta da traže protiv San Antonija. MVP sam pobedio Jokićeve Nagetse.

AP Photo/Chris Carlson
AP Photo/Chris Carlson

Povezane vesti

U neizvesnom meču pobeda je ostala Oklahomi. Nikola Jokić je sa 13 poena i 9 skokova bio sasvim solidan u redovima Nagetsa, Meloun ga posle povrede i dalje štedi, a meč je za domaćin dobio MVP Vestbruk.

Ubacio je 38 poena, najviše ove sezone, imao 9 skokova i 6 asistencija, dovoljno za novu pobedu. Tander se vraća, 7 od 10 trijumfa, i sada su na 50% uspešnosti 15-15.

Jokić kako rekosmo na poštedi, postepeno se vraća u igru, stiče se utisak da je ekipa iz Kolorada propustila veliku priliku jer su Džordž i Entoni bili očajni, Ras je sam nosio ekipu na leđima, od ostalih igrača Tandera, jedino je još Španac Abrines bio dvocifren sa 11 poena.


Miloš Teodosić je ubacio 8 poena i imao 5 asistencija, uz 2 ukradene lopte, Klipersi su već na startu meča sa San Antoniom jurili dvocifrenu prednost, desetkovani nisu mogli da učine puno protiv mnogo jačeg tima, koji i sam ima probleme sa povredama, ali znatno kvalitetnije igrače. Oldridž je ubacio 19 poena, Toni Parker 16, uz 7 asistencija.

Teove asistencije su bile sjajne, noćas je Amerika pričala o tome, razigravao je tim, no bez Grifina koji je daleko od povratka i još par igrača, ova ekipa nije dovoljno dobra za neke veće stvari.



Gostovanje šampiona na Pacifiku bilo je u senci priznanja koje su Lejkersi odali Kobiju Brajanta, oba njegova dresa povučena su pod svodove "Stejpls Centra", mladi tim domaćina je pružio sjajan otpor, naterao Voriorse na produžetke, ali im je pobeda iskliznula iz ruku.

Kobi je pozdravljen ovacijama, nikad više poznatih lica u publici, njegov tim se držao sjajno, ali je u produžetku Durant pogodio za pobedu, u poslednjem napadu Vest blokirao Lonza Bola, Ingram promašio, novi meč ova dva tima je već u petak.

Nova odlična partija Aleksa Lena, Ukrajinac je sa 14 poena i 14 skokova bio tvorac druge uzastopne pobede Sansa u gostima. Kanan koji je tek stigao u klub je ubacio 17 poena, odigrao i drugi dobar meč, pa su Sansi i bez Bukera stigli do 11. pobede u sezoni protiv očajnog Dalasa.

Uzbudljivo je bilo u Minesoti, Džimi Batler je ubacio 37 poena, "Vukovi" su slavili u tesnoj završnici protiv Portlanda. Bjelica i dalje povređen, Nurkić na drugoj strani 20 poena, Batler je, iako povređen, realizovao dva slobodna bacanja u samom finišu i presudio Blejzersima.

Sjajna partija Klinta Kapele obeležila je novu pobedu lidera. Centar Roketsa je uz 24 poena imao 20 skokova, njegov tim je slavio protiv Jute. Erik Gordon je u poslednjoj četvrtini ubacio 17 od 33 poena, serijom od 15:0 u poslednjem periodu, Roketsi su stigli do 14. pobede u nizu. Iako su loše šutirali trojke u prve tri četvrtine, kada je šut proradio, stvari su došle na svoje mesto. Harden je broja do 26, Kris Pol uz 18 poena imao 10 asistencija.

Nikola Mirotić opet odličan 22 poena, 13 skokova, Čikago se probudio, dobili su Filadelfiju u kojoj je Šarić ubacio 27 poena, Embid nije bio u timu. Ovo je šesta pobeda u nizu za Bulse posle košmarnog starta.

Dragić nije bio u timu Majamija koji je neočekivano izgubio od očajne Atlante, Houkse su se pomerili sa poslednjeg mesta, Tajron Prins je ubacio 24 poena, Šreder 23, a opravdanje za Hit je što su imali samo 9 zdravih igrača, nije bilo ni Vajtsajda.

Frenk Kaminski je odigrao utakmicu sezone, sa 24 poena zaustavio lošu seriju Šarlota kod kuće, Niksi drugu utakmucu u nizu bez Porzingisa.

Derbi u Indijani, Al Horford je ubacio 14 poena, imao 10 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl. Kajri je brojao do 30, na drugoj strani fantastični Oladipo 38 poena, ali je pobeda otišla u Boston. Velika greška Bojana Bogdanovića, Teri Rozije je presekao pas ka Oladipu, i zakucao za pobedu Seltiksa kada se činilo da je poraz neminovan.

LA Lakers - Golden Stejt 114:116 pr.
San Antonio - LA Klipers 109:91
Dalas - Feniks 91:97
Oklahoma - Denver 95:94
Hjuston - Juta 120:99
Čikago - Filadelfija 117:115
Atlanta - Majami 110:104
Šarlot - Njujork 109:91
Indijana - Boston 111:112

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke