Odbio milione i povukao se iz NBA!

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.06.2019.
15:25
Izvor: Sportske.net

Američki košarkaš je svojom odlukom iznenadio čitavu košarkašku javnost.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Plejmejker Indijane Daren Kolison je odlučio da se povuče iz aktivnog igranja košarke.

Svojevremeno 21. pik sa NBA drafta je karijeru počeo u Nju Orleans Hornetsima, nakon toga je dve sezone proveo u Indijani, igrao je i za Dalas, Kliperse i tri godine za Sakramento Kingse, a od 2017. godine je ponovo član ekipe iz Indijanopolisa.

Dve godine kasnije je odlučio da stavi tačku na svoju profesionalnu karijeru, jer kako kaže, postoje važnije stvari od košarke.

On je u opširnoj izjavi rekao da je Jehovin svedok i da su mu porodica i vera važniji u ovom trenutku, te da će zbog zadovoljstva i radosti koje oseća pomagajući drugima okončati svoju košarkašku karijeru.

"Košarka je bila moj život od malih nogu. Nisam mogao da zamislim da ću ikada pronaći nešto što mi donosi više radosti od igranja ove igre. Dok još uvek volim košarku, znam da postoje važnije stvari, a to su moja porodica i vera. Ja sam jedan od Jehovinih svedoka i moja vera mi znači sve. Dobijam toliko radosti od volonterskog pomaganja drugima i od učestvovanja u svešteničkoj službi širom sveta. Radost koju osećam je nemerljiva.

Zbog svega što sam rekao, odlučio sam da se povučem iz NBA
", istakao je Daren Kolison.

On je trebalo da produži saradnju sa Pejsersima, na stolu je imao ponudu od 10 do 12 miliona dolara, prema pisanju američkih medija, ali je odlučio da se povuče i gore-navedenih razloga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Saturday, 29.06.2019
15:56

Vecu bi korist za sve napravio da je nastavio da igra a da pare donira u humanitarne svrhe :)